
הבוקר נפתח שלב הטיעונים לעונש במשפטו של שר האוצר לשעבר אברהם הירשזון שבית המשפט קבע בשבוע שעבר כי גנב סכומי כסף גדולים מההסתדרות הלאומית.
על דוכן העדים עלה אלרואי הירשזון, בנו של שר האוצר לשעבר, אשר ביקש מבית המשפט לחוס על אביו, ואמר כי "מאסר בפועל עבורו - הוא גזר דין מוות".
בנו של הירשזון אמר כי "אבי הוא האדם החשוב בחיי, הוא שימש לי כאב ואם בשל מחלתה של אמי, ולבי נקרע לחתיכות כשאני רואה אותו על דוכן הנאשמים". הוא הוסיף בבכי: "אני מבקש רחמים על אבא".
התובע, עו"ד אלי שוורץ, ביקש מבית המשפט לגזור עונש מאסר ארוך ומרתיע, חמור מזה שנגזר על שותפיו בפרשה. התביעה מבקשת לגזור על הירשזון לפחות שבע שנות מאסר
בית המשפט גזר בחודשים האחרונים ארבע שנות מאסר בפועל על כהן, שהיה ראש אגף הכספים בהסתדרות הלאומית; 40 חודשי מאסר בפועל נגזרו על חשב עמותת ניל"י אמציה בונר. 15 חודשי מאסר נגזרו על מנכ"ל ההסתדרות לשעבר, יצחק רוסו; מנהלת חשבונות בארגון, רונית גרטי, נידונה לעבודות שירות. כל הארבעה הודו והורשעו במסגרת עסקת טיעון.
