עובדי רשות השידור בדירוג המשולב והמח"ר פתחו היום בעיצומים בגיבוי ההסתדרות. במסגרת הצעדים שנוקטים העובדים לא יקרנו כתוביות (קיירון) בכל מהדורות החדשות, ואף תופסק הקרנת הטלפרומטר למגישים והקריינים. כמו-כן יחידת המיחשוב תיסגר הן במטה והן בגביה, לא תינתנה הזמנות לרכבים חיצוניים ברדיו ובטלוויזיה, לא יוצאו הזמנות לספקים ולגורמים חיצוניים אחרים.

העובדים מוחים על הסחבת שנוקטת ההנהלה במו"מ מאז חתימת ההסכם הקיבוצי בעניין תנאי הפרישה. יו"ר הסתדרות עובדי המדינה, אריאל יעקובי, שיגר מכתב למנכ"ל הרשות, מוטי שקלאר, ובו הוא טוען כי "לא מתקיימות ישיבות עם העובדים, והישיבות המעטות שכן התקיימו נעשות לפרוטוקול בלבד ללא התקדמות המו"מ".

כמו-כן מוחים העובדים על הפרת הסכמות חתומות ופס"ד של ביה"ד לעבודה בעניין תוספת השכר. ביה"ד לעבודה קבע לפני כשנה כי העובדים זכאים לתוספת שכר של 16% שההנהלה אמורה היתה לשלם עוד בשנת 2000. לפני מספר חודשים התקיימה פגישה בהשתתפותו של יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, ובה נקבע כי התוספת תשולם במשכורת מאי 2009 אולם התוספת לא שולמה.

יו"ר ועד טלוויזיה, ענת עוזרי אומרת כי "העובדים היו סבלניים וגילו אורך רוח כדי לנסות ולהביא לשינויים שנחוצים לרשות השידור בדרך של הידברות ומו"מ. אולם לצערנו הרב ההנהלה עשתה את כל הצעדים הנדרשים להפר את האמון עם העובדים. ברגע שהאמון הופר החלטנו לנקוט בכל האמצעים העומדים לרשותנו כדי לקבל את המגיע לנו על פי חוק".