
כ-30 פעילי שמאל, ישראלים וזרים, עוכבו היום לחקירה לאחר שהפרו צו שטח צבאי סגור בכפר ספא, סמוך לבת עין. לטענת פעילי השמאל צו שטח צבאי סגור הוצג בפניהם רק לאחר שנעצרו. כל העצורים שוחררו לאחר חקירה.
פעילי השמאל והפלסטינים טוענים כי תושבי האזור היהודים מונעים מהתושבים הערבים להגיע לאדמותיהם ואף הם העלו באש כמה פעמים מטעים. תושבים בבת עין אמרו לערוץ 7 בתגובה "שקר וכזב. כל מטרתם של פעילי השמאל זה להצית את האזור והנוכחות שלהם במקום מיותרת".
בשבת שעבר עצרה המשטרה שבעה פעילי שמאל לאחר שהפרו צו "שטח צבאי סגור" סמוך לישוב בת עין בגוש עציון. פעילי השמאל טענו כי הגיעו לסייע לפלסטיני בעבודות החקלאות במקום אך החלו להתעמת עם יהודים מהמקום.
בזירה אחרת: שני חיילי צה"ל ולוחם מג"ב נפצעו אתמול (שישי) קל מאבנים במהלך הפגנת השמאל סמוך לכפרים נעלין ובילעין. שני החיילים קיבלו טיפול במקום ואחד מהם נזקק להמשך טיפול בבית החולים.
