שופט בית המשפט המחוזי בחיפה, רון שפירא, החליט לשחרר בערבות את הנאשמים בפרשת הלינץ' בחייל נתן זאדה, והוציא כנגדם צו עיכוב יציאה מהארץ.

השופט שפירא קבע בהחלטתו כי "אכן, משהוגש כתב אישום בעבירה חמורה, כי אז מתעורר חשש מובנה מעצם ההליך כי מי שהוגש נגדו כתב אישום ינסה להימלט מאימת הדין".

"ואולם, במקרה זה נראה כי חשש זה אינו ממשי ובכל מקרה, אין ראיה של ממש המבססת חשש זה. כתב האישום עצמו הוגש ביום 7.6.09 והבקשה להטלת ערובות ומגבלות הוגשה ביום 10.6.09 וכי עד כמה שידוע לבית המשפט לא נעשה כל ניסיון בכל התקופה מאז ועד למועד הדיון היום על ידי מי מהמשיבים, אשר ידעו כי הוגש כתב אישום כנגדם, להימלט מאימת הדין".

"על זאת יש להוסיף כי כל המשיבים יודעים לפחות משנת 2006 שהם חשודים, שצפוי להיות מוגש כתב אישום והם גם ידעו לכל אורך אותה תקופה כי קיימת אפשרות שיוגש כתב אישום אף בעבירה חמורה יותר מזו שהוגשה. עד כמה שידוע, לא נעשה ניסיון על ידי אף אחד מהם להימלט מאימת הדין. לא נטען בפניי כי בשלבי חקירה שונים ניסה מי מהם להימלט מהחקירה וכאמור, על אף חלוף הזמן, ועל אף שלא היה כל צו המונע מהם לצאת את הארץ או לבצע כל מעשה אחר שהוא במסגרת החוק, לא נקט איש מהנאשמים מעשה של ניסיון להימלט מהדין", קבע השופט.



בנסיבות אלו, סבר השופט כי על אף שכעת תלוי ועומד כתב אישום חמור, אין למעשה צורך של ממש בהטלת מגבלות אשר יפגעו בחירותם של המשיבים, מאחר ולא נראה מהתנהגותם עד היום כי קיים חשש שלא יתייצבו למשפטם.



עוד הבהיר השופט כי שניים מהעצורים נתונים כעת למשמורת שב"ס. אחד מהם עצור עד תום ההליכים והאחר הוא אסיר. ממילא, וכל עוד מצויים הם במשמורת שב"ס, אין גם טעם בהטלת מגבלות אחרות עליהם.