ברק
ברק
במועצת יש"ע מוחים בתוקף על דבריו הבוקר של שר הביטחון, אהוד ברק, ולפיהם תופסק בנייתם של פרויקטים חדשים או כל מיזמי בנייה חדשים גם בתוך הישובים ביו"ש. "דבריו של שר הביטחון לפיהם מתגבש סיכום על פיו לא תאושר בניה מחוץ לגושי ההתיישבות משמעותה שממשלת נתניהו נכונה להקפיא לחלוטין את ההתיישבות ברובם המכריע של אזורי יהודה ושומרון, וסיכום כזה, אם יתקבל, עומד בניגוד מוחלט להתחייבויותיו של בנימין נתניהו לבוחריו", אומרים במועצת יש"ע.



עוד אומרים שם כי לטעמם "הסכמה להקפאה תוביל בהכרח לויתור על יהודה ושומרון עוד בטרם החל משא ומתן ונענתה דרישה ישראלית כלשהי". המועצה דורשת מראש הממשלה ושרי ממשלתו לדחות מכל וכל את תכנית ההקפאה הזו ולעמוד על המשך פיתוח ההתיישבות היהודית בכל היישובים שהוקמו על ידי ממשלות ישראל לדורותיהן.



דברים אלה של המועצה באים כתגובה לדבריו הבוקר ב'קול ישראל' של השר ברק ולפיהם "ראש הממשלה אמר בנאומו בפירוש אנחנו לא מתכוונים להקים התנחלויות חדשות, אנחנו לא מתכוונים לפתוח בפרויקטים חדשים של שכונות חדשות או חלקי ישובים חדשים. אנחנו לא מפקיעים קרקעות לצורכי בניה, ולכן מה נשאר פה? נשאר מה לעשות עם הבניינים שנמצאים כרגע בבניה שאי אפשר להפסיק את בנייתם".



עוד נזכיר כי בהתייחסו לדרישה האמריקאית כלפי ממשלת ישראל אמר ברק ש"נוצרה ציפייה שהכול ייפסק ומצד שני נתניהו לא רחוק מזה".



ברק אמר בראיון לירון דקל כי איש בארה"ב אינו חושב שניתן "לעצור הריונות או אפשר לא לבנות גן ילדים באיזה מקום שצריך עוד גן ילדים". עוד אמר כי עיקרה של המחלוקת נובע מחוסר הבנתם של האמריקאים את עובדת היותה של הבניה ביו"ש מבוצעת ברובה המוחלט בערים הגדולות ולא בישובים המבודדים. "בארה"ב לא מבינים שרוב, רוב היחידות דיור שנבנות ביהודה ושומרון לא נבנות בכלל בישובים מבודדים, רובם נבנות במודיעין ובבית"ר עילית שזה פתרון אולי לא אידיאלי אבל משפחות חרדיות שאין להם כסף לקנות דירות בארץ, חלק במעלה אדומים שאנשים שיש להם קצת פחות אמצעים מאשר בירושלים... דירות קצת יותר זולות". גם מדבריו אלה ניתן להבין כי השר ברק אינו רואה כל כוונה לאפשר בנייה בישובי יו"ש שאינם חלק מגושי ההתיישבויות.