
בשורה להורים לתינוקות הצורכים סימילאק: בעקבות פניית ח"כ הרב חיים אמסלם, הרבנות הראשית תבחן מתן אישור כשרות רשמי למוצרי סימילאק לפסח.
מידי שנה לקראת פסח הורים רבים המזינים את תינוקם במוצרי סימילאק נחרדים לגלות לקראת פסח כי לא ניתנת כשרות למוצרי סימילאק לפסח ועליהם לשנות את תזונת התינוק על כל המשתמע מכך.
לאחר בירור אצל הגורמים האחראיים נמסר לחה"כ הרב חיים אמסלם כי המוצרים המיוצרים בחו"ל הינם בהכשר ה-O.U. אשר נמנעים מלתת הכשר לפסח כיוון שהמוצר מכיל קטניות, וזאת חרף העובדה כי מדובר במוצר לתינוקות, לגביהם נהוג גם בעדות אשכנז שלא להחמיר בענין קטניות.
בעקבות פניית חה"כ הרב אמסלם הודיעה הרבנות הראשית כי היא בוחנת אפשרות לתת כשרות מטעמה למוצרי סימילאק לפסח.
יצויין כי מדי שנה מודיעה הרבנות הראשית כי היא מאשרת את הכשרות לפסח של סימילאק לאוכלי קיטניות ולאוכלי חלב נוכרי. עתה האישור יזכה לחותמת רשמית.
