ימשיכו לייצג את קצב.
ימשיכו לייצג את קצב.צילום: פלאש 90

בית המשפט העליון דחה את ערעורם של עורכי דינו של הנשיא לשעבר משה קצב, על החלטת בית המשפט המחוזי שלא לשחררם מייצוגו של מרשם.

הפרקליטים אביגדור פלדמן, ציון אמיר ואברהם לביא עתרו לבית המשפט כדי לפטור אותם מייצוג קצב בעקבות החלטת בית המשפט כי הדיון בעיניינו של קצב אשר ייפתח בראשון בספטמבר ייערך ברציפות וייערכו ארבעה ימי דיונים בכל שבוע.

השופט אשר גרוניס קבע כי "צדק בית המשפט המחוזי משלא נעתר לבקשתם של המערערים לשחררם מן הייצוג. הבקשה לשחרור נתלתה כל כולה בכך שנקבעו ארבעה ימי שמיעה מידי שבוע ושתחילת השמיעה נקבעה לראשיתו של חודש ספטמבר 2009. אין כל צידוק להתערבות של ערכאת הערעור בהחלטה לגבי מועד השמיעה וקצב השמיעה. על כן, אף אין עילה לשחרר את הסניגורים מן הייצוג".

"עם זאת, ניתן להניח שבתקופה הראשונה של השמיעה, היינו בחודשים ספטמבר ואוקטובר 2009, יהיה בית המשפט נכון לגלות גמישות מסויימת, כפי שאף הציעה המדינה. ברם, אין לפרש את דברינו שלא כהלכה. כבר ציינו שבמקרה זה מדובר בשלושה סניגורים המייצגים נאשם אחד. נתון זה נותן אפשרות תימרון לסניגורים, שהרי לכאורה אין צורך ששלושתם יהיו נוכחים בבית המשפט בכל עת ובאופן רצוף. הסניגורים יודעים כבר מאז אמצע חודש מאי האחרון על החלטתו של בית המשפט. היה עליהם להביא זאת בחשבון שעה שנטלו על עצמם התחייבויות חדשות", אמר השופט.

בנוסף אמר השופט כי "יש לקוות שהמקרה הנוכחי יהווה ציון דרך בהתנהלותם של בתי המשפט בנושא השמיעה הרציפה. ראוי שבתי המשפט השונים יתאימו את התנהלותם, מבחינת קצב השמיעה של תיקים, לדרישות שבדין. אכן שינוי מעין זה אינו ניתן לביצוע באיבחת חרב אלא יש לבצעו בהדרגה, שכן מדובר בשינוי מערכתי".