המכביה ה-18 תיפתח מחר (שני) בישראל כשהשנה, יושם דגש גם לנושא הספורט בקרב גמלאים בישראל. מדובר בפעם הראשונה בה המכביה מעלה על נס את ספורט הזקנים וזאת בעקבות שיתוף הפעולה של המכביה עם המשרד לענייני גמלאים.
במסגרת הסכם שיתוף הפעולה ישולבו גמלאים בטקס הפתיחה של המכביה, באירועים ובתחרויות כחלק מתרבות הפנאי ואורח חיים בריא בגיל השלישי.
המכביה תאכלס בקהל מאות גמלאים ובטקס הפתיחה יוכנס לאצטדיון דגל ישראל כאשר נושאי הדגל יהיו תשעה בני נוער ולצידם תשעה גמלאים המהווים דמויות מוכרות מעולם הספורט.
כמו כן, תיערך השנה, לראשונה, גם מכביה עממית, לצד התחרויות המסורתיות. המכביה העממית תתחיל כבר ב-10 ליולי ותתפרש על פני חמישה חופים לאורך הארץ. במסגרת המכביה העממית יוכל כלל הציבור לקחת חלק בפעילויות ספורט עממיות ובמסגרתן יוזם המשרד השתתפות של גמלאים בקבוצות מאורגנות או בודדים.
בתאריך זה גם תתכנס ליגת הפטאנק לגמלאים ותקיים טורנירים לאורך היום במגרש שנבנה במיוחד לרגל המכביה. ב-17 ליולי יתקיים מסע אופניים ברחבי תל אביב כאשר לגמלאים תנתן הנחה משמעותית ברכישת כרטיס ההשתתפות.
המשרד לענייני גמלאים רואה בתרבות הפנאי ובספורט הגמלאים חלק בלתי נפרד מאורח חייהם ומשקיע גם השנה בשדרוג מתקני ספורט לאוכלוסיה זו ובהקמת מתקני ספורט בטבע.
סגנית השר לענייני גמלאים, ד"ר לאה נס, אמרה כי "המשרד מעודד לאורך כל השנה בפעולותיו השוטפות את נושא ספורט הזקנים. במסגרת השתתפות ציבור הגמלאים במכביה לראשונה,אני מקווה כי נוכל להגביר את המודעות לפעילות ספורטיבית בקרב הגיל השלישי המסייעת רבות בעיכוב תהליך ההזדקנות הטבעית".
