ברק
ברק

שר הביטחון אהוד ברק ייפגש היום עם מפקד פיקוד הדרום, האלוף יואב גלנט, בניסיון לשכנעו להישאר בצבא למרות מינויו בסוף השובע של האלוף בני גנץ לכהונת סגן הרמטכ"ל.

ההערכות בסביבתו של גלנט הן שהאפשרות שיפרוש מהצבא תופסת מקום נכבד בהתלבטותו. זאת לאחר שקיווה להתמנות לתפקיד כקפיצת מדרגה משמעותית לקראת כהונה כרמטכ"ל הבא של צה"ל.

שר הביטחון ברק ייפגש הביום עם עוד שני אלופים, אייזנקוט ועם גנץ עצמו, אולם הפגישה עם לנט צפויה להיות המשמעותית ביותר שכן בה יידוןו עתידו הצבאי של גלנט. ברק צפוי לקבוע בפניו שמינוי סגן הרמטכ"ל אינו מבטיח בהכרח את כהונת הרמטכ"ל הבא, כפי שהיה במקרה גבי אשכנזי, וכי הוא עדיין אחד המועמדים המובילים לתפקיד.

מקורבים לגלנט ששוחחו עמו בסוף השבוע העדיפו שלא לפרט את תוכן שיחותיהם אך הי ניתן להבין מדבריהם שהאפשרות שיישאר בצבא, ואף אפשרות שיישאר בתפקידו כמפקד פיקוד הדרום עדיין רלוונטית ולאחר שיחתו עם ברק יכריע. זאת על אף שבעבר התבטא ואמר שלא ימשיך בכהונתו אם לא ימונה לתפקיד הסגן.