הצטיידות. בית חולים
הצטיידות. בית חולים

השלמת פרויקט "הצטיידות אגפי רפואה דחופה", בעלות עשרה מליון ₪ לציון שלוש שנים למלחמת לבנון השנייה, צוינה היום בטקס הסרת לוט במרכז הרפואי זיו בהשתתפות נציגי מנהיגי יהדות צפון אמריקה, מייקל לייבוביץ' וג'ואן מור, מנהל קרן IDB למען הקהילה רמי מרדור, נציג הסוכנות היהודית עמוס אלעד, מנהל המרכז הרפואי זיו, ד"ר אוסקר אמבון, יו"ר אגודת הידידים במרכז הרפואי זיו, מאיר מוסקוביץ', ראש העיר צפת, מר אילן שוחט, סגן קצין רפואה ראשי, ד"ר אופיר כהן, מנהלי מחלקות במרכז הרפואי זיו ונכבדים נוספים.

כחלק מהפרויקט שודרג מכשור המוצב בחדרי המיון והטראומה, חדרי ניתוח והיחידה לטיפול נמרץ במרכז הרפואי זיו, בין היתר נרכשו מכונות הנשמה והרדמה, שולחנות ניתוח, ציוד דימות  ועוד.

נציג קרן IDB, רמי מרדור ציין את הפעילות הרבה שעושה ד"ר אמבון וצוותו למען השגת ציוד חדיש למרכז הרפואי זיו לטובת תושבי האזור וציין, כי קרן IDB רואה כמטרה לסייע לאזורי הפריפריה, בתחומי החינוך, רפואה ותרבות.

מאיר מוסקוביץ, יו"ר אגודת הידידים במרכז רפואי זיו הודה לקרן IDB למען הקהילה ואיש העסקים נוחי דנקנר והסוכנות היהודית לישראל בשיתוף עם ה- UJC על הסיוע בהשלמתו המוצלחת של הפרויקט, שנפתח עם סיום מלחמת לבנון השנייה ועיקרו חיזוק אגפי הרפואה הדחופה במרכז רפואי זיו, בו טופלו 820 חיילים ו- 700אזרחים.

ד"ר אוסקר אמבון, מנהל המרכז הרפואי זיו אמר, כי הוא מעריך את התרומה החשובה למרכז הרפואי זיו בפרט וחיזוק הפריפריה בכלל, וסקר את הפרויקטים העתידיים של מרכז רפואי זיו ובראשם "בית הילד" בהקמת בית חולים ייעודי ומתקדם עבור ילדי הגליל והגולן. עוד ציין ד"ר אמבון כי הפרויקט הינו חלק מהיערכות לכל תרחיש עתידי באזור הצפון.

ראש העיר צפת, אילן שוחט אמר בטקס, כי כל תמיכה למרכז רפואי זיו חשובה למען תושבי האזור וכי הקמת בי"ס לרפואה בצפת תסייע גם היא בפיתוח צפת והאזור ותאפשר הבאת רופאים וסטודנטים וכ"א איכותי לאזור. שוחט אמר, כי העיר צפת ידועה כעיר בה אלפי שנים מתקיימות תרבות, רוחניות ורפואה שהינה חלק ממהותה של העיר.



הרופאים שהשתתפו בטקס ציינו את חשיבות הציוד שנרכז בפרויקט זה והשימוש היום יומי שנעשה בו לטובת תושבי האזור, חיילי צה"ל המשרתים באזור ורבבות הנופשים.