
כשליש מהצעירים נכנסים באופן קבוע לאתרי הרשתות החברתיות כמו פייסבוק וטוויטר דרך המכשירים הסלולאריים שלהם, כך קובע דו"ח חדש בנושא הגלישה הסלולארית באינטרנט.
המחקר, שפורסם על ידי חברת סקרים בנושאי מכשירים סלולאריים, מצא כי הגלישה לאתרים חברתיים מניע את כל שירותי האינטרנט במכשירים הסלולאריים. כך על פי דיווח ב-bbc.
המחקר מצא כי האתר פייסבוק הוא הפופולארי ביותר, וניתן אף להגיד כי הוא יותר פופולארי משאר האתרים החברתיים ביחד.
המחקר בדק את שימושי הגלישה באינטרנט של בני 16-35. המחקר גם מצא כי הצעירים ביותר משתמשים במכשירים הסלולאריים בעיקר כנגני מוסיקה.
המחקר הנוכחי מאשש את מה שנמצא במחקר שנערך לאחרונה על ידי חברת מורגן סטנלי לגבי האינטרנט והשימוש בסלולארי. באותו מחקר נעזרו במתמחה בן 15 שעזר לחקור את בני הנוער. הוא אמר: "תשכחו מהמוזיקה והורדת סרטים, הרשתות החברתיות הן המקום בו הכל קורה, ופייסבוק הוא המלך".
קבוצת הגיל של 24-36 הם צרכני האינטרנט הסלולארי שלרוב ירכשו מוצרי תוכן בסלולארי, כך מצא דו"ח. חדשות אילו יהיו טובות מאוד עבור מפעילי המכשירים הסלולאריים, מכיוון שהם מעוניינים להפוך את עניין השימוש באינטרנט לרווחי כלכלית בגלל פערים גדולים יותר בתשואות.
כשליש מן הנשאלים במחקר אמרו כי הם היו מעוניינים לראות חדשות במכשירים הסלולאריים. אבל אנשים מעוניינים לראות ששיטת גביית העמלות על השימוש באתרים מסויימים הינה הוגנת, גם אם הם משתמשים בפס הרחב להורדת אפליקציות מורכבות.
האתגר העומד בפני מפעילי המכשירים הסלולאריים הוא התאמת הביקוש לשירותים אילו לרוחב הפס המוצע. החברות עומדות לחשוב טוב-טוב כיצד הן עומדות לגבות את התשלומים על השירות של גלישה באינטרנט דרך המכשיר הסלולארי.
על פי המחקר נראה כי ישנם הבדלים בשימוש באינטרנט הסלולארי בין המינים. ניתן לראות כי המין הזכרי משתמש פי 2 באינטרנט הסלולארי מאשר המין הנקבי.
על פי התחזיות, עד סוף שנת 2009, כ-44% מבעלי המכשירים הסלולאריים יכנסו לצפות במידע באינטרנט דרך המכשיר הסלולארי שברשותם.