ראש עיריית אשקלון
ראש עיריית אשקלון

ראש עיריית אשקלון, בני וקנין  הורה למהנדס העירייה להגיש בשם עיריית אשקלון התנגדות לוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ולוועדת לתשתיות הלאומית בעניין הקמת תחנת כח פחמית נוספת באשקלון.

עם כניסתו לתפקיד הודיע בני וקנין כי הוא רואה חשיבות גדולה במאבק נגד הקמת תחנה פחמית נוספת בעיר אשקלון."אנחנו נאבק על זכות האוויר הנקי לילדי ותושבי אשקלון" אומר בני וקנין.



לשם כך רתם וקנין למשימה את חבר המועצה יורם שפר הממונה על איכות הסביבה, שמרכז את המאבק העירוני בהקמת התחנה. "המאבק הזה החל בשנת 2000 עם הידיעה על ההחלטה להקים מאז אנו נאבקים בכך שאין צורך בפרט שיש גז וכל הולם מדבר על הפחתת זיהום זו ההזדמנות להוכיח לוותר על הקמת התחנה. אנחנו צריכים לשמר את הקיים לדורות הבאים והמאבק שלנו יימשך בכל העוצמה בשם כל תושבי אשקלון והסביבה", אמר שפר.



מהנדס העירייה, דוד ירון הגיש היום (חמישי) את ההתנגדות להקמת התחנה הפחמית  וזאת לקראת הדיון שיתקיים ביום שני בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בבאר שבע. נימוקי העירייה כפי שהוצגו בהתנגדות הינם הזיהום המסוכן הצפוי עם הפעלת תחנה כח פחמית , באוויר שעשוי לגרום למחלות למי ששואף אותו .



"אנחנו מבינים שיש טכנולוגיות שיכולות להקטין זיהומים אבל אנחנו מעדיפים שיפעילו אותם על התחנה הקיימת ושהתחנה החדשה תעבוד על גז טבעי" אמר ראש העיר.