
שר הרווחה, יצחק הרצוג, התייחס בראיון לערוץ 2 לפרשת האם החשודה בהרעבת בנה, "האם היהודייה היא כבר לא מה שהיה פעם", אמר. "יש לנו מקרים קשים, אבל המקרים האלה לא מובאים לידיעת הציבור. בכל שנה יש בישראל 300 ילדים הסובלים מהתעללות הוריהם עד סכנת מוות".
שר הרווחה הבהיר כי לא כל החרדים מתנתקים מרשויות הרווחה ויוצאים להפגנות. "יש עימות נקודתי באזור מסוים, ובסך הכל זה קומץ קטן של מפגינים", אמר הרצוג. "בתוך הציבור החרדי יש כמה קבוצות מאוד קיצוניות שמסתגרות, וזה תהליך מאוד מורכב לחשוף אותן לשירותי הרווחה".
בית המשפט המחוזי בירושלים החליט ביום שישי לשחרר את האם החשודה בהרעבת בנה למעצר בית אצל הרב אברהם פרויליך בירושלים.
בית המשפט קבע בהחלטתו כי האם תעבור בימים הקרובים בדיקה פסיכיאטרית על ידי פסיכיאטר שיוסכם על שני הצדדים. "ישנו חומר ראיות לכאורה לכתב אישום נגד האם. קיימת עילת מסוכנות בעוצמה לא קטנה. אני מורה על שחרורה בתנאים האלו: היא תשב במשך שבעה ימים אצל הרב פרויליך, יחד עם אדם מבוגר בכל עת, רק לא מבני משפחתה, במהלך הימים האלה תוכל להילקח לבדיקה פסיכיאטרית", כתבה השופטת.