
ח"כ עתניאל שנלר מקדימה קורא לקהילות היהודיות בעולם להפעיל לחץ על ארה"ב, "על כל הקהילות היהודיות בעולם להפעיל לחץ על הממשל האמריקאי על מנת שלא ילאימו את זכותנו על ירושלים שהיא בירת העם היהודי כולו".
קריאה זו הופנתה במכתבו של שנלר ליו"ר הסוכנות היהודית נתן שרנסקי, וחלק מראשי הקהילות היהודיות בעולם, להתאחד סביב שמירת נכסי צאן הברזל של האומה היהודית כולה. לדבריו: "חשוב שהיועצים בוושינגטון יפנימו כי ירושלים היא בירתו של העם היהודי כולו והיא איננה בת ערובה של שום ממשל, תהייה כוונתו אשר תהייה".
"זכות גדולה נפלה בחלקנו שדווקא אסיר ציון עומד בראש העם היהודי בתפקידו כיו"ר ההנהלה הציונית והסוכנות היהודית. ירושלים היא בירתה של האומה היהודית כולה , על קהילותיה ופזורותיה על פני תבל. מצוותנו לשמור על ירושלים ולהנחילה לבנינו ולבני-בנינו לעולמי עד ומצווה זו אינה מוטלת בספק ואינה דורשת הסכמתו של איש, מדינה או אומה כלשהי מאומות העולם. עזות המצח של גורמי ממשל אמריקאים להתנגד לבנייה במרכז ירושלים, פוגעת לא רק בריבונות מדינת ישראל כי אם בריבונות העם היהודי על בירתו - ירושלים", כתב שנלר לשרנסקי.
"כראש העם היהודי מוטלת עלייך החובה לזעוק את זעקת העם כלפי הממשל האמריקאי, ולא פחות מכך – בפני חלק מיועצי הממשל הנוכחי מבני עמנו החותרים ללא לאות תחת אושיות אומתנו. אני מתכבד לצרף למכתבי זה מכתב המבקש לרתום את ראשי הקהילות היהודיות לסייע למדינת ישראל בשמירתה על נכסי צאן הברזל של האומה היהודית".
