יתחילו לנצור מצלמות?
יתחילו לנצור מצלמות?

הועדה לזכויות הילד בכנסת, תדון הבוקר בשעה 09:00 בהמשך החקיקה של תיקון חוק הנוער, וצפויה להחיל דין רציפות על התיקון האוסר צילום קטין, גם אם הוא מטושטש וגם אם הצילום לא יתפרסם בסופו של דבר.



החוק של חברי הכנסת אורי אריאל, זבולון אורלב ואלי אפללו האוסר צילום קטין בנסיבות הקשורות לפלילים, אושר בקריאה ראשונה לפני כשנה, כבר בכנסת הקודמת. כלי התקשורת האלקטרוניים והעיתונות המודפסת, מתנגדים בחריפות לחוק.



בדיונים להכנת הצעת החוק שהתקיימו בוועדה לזכויות הילד, דחו הח"כים  את הסבריה של היועצת המשפטית בערוץ 2 שטענה כי החוק הקיים מגן דיו על הקטינים, וכי מערכות החדשות מקפידות דיין על שמירת החיסיון.



ח"כ אריאל אמר בדיון כי התקשורת בהתנהלותה הביאה לכך שצריך לפרט ולהרחיב את החוק. "כוונת החוק המקורי הייתה להגן על הקטינים, אבל ההתנהלות התקשורתית בה מכסים את פרצופו של הקטין בצורה שבה כל סביבתו הקרובה מזהה אותו, מחייבת אותנו להגביל עוד את כלי התקשורת", הדגיש.



התיקון לחוק מחדד את האיסור הקיים ובעקבותיו תיאסר פעולת הצילום עצמה. זאת בעקבות מקרים רבים בהם עצם הצילום הוא פוגע, מטריד ומהווה פגיעה בפרטיות – גם אם לא יפורסם כלל, להוציא חריגים הקשורים לטובת החקירה. כמו כן ייאסר בעקבות התיקון לחוק כל פרסום, אפילו צילום מטושטש, שיכול להביא לזיהוי "ביו אם על ידי כלל הציבור, ובין אם על ידי סביבתו הקרובה".

כאמור בדיון הבוקר צפויים להשתתף בדיוני הועדה גם נציגי הרשות השניה לטלוויזיה ורדיו, הטלוויזיה הישראלית, חברת החדשות של הערוץ השני, ערוץ 10 וחברות רשת וקשת.