מיקרוסופט הכריזה על סיום שלב הפיתוח והשלמת הקוד של מערכת ההפעלה לדסקטופ Windows 7 ומערכת ההפעלה לשרתים Windows Server 2007 R2, ואישרה כי מערכת ההפעלה החדשה עוברת לשלב הייצור (Release to manufacture –(RTM. מיקרוסופט תשיק את מערכת ההפעלה Windows 7 באוקטובר השנה.

מיקרוסופט בהודעה בבלוג הרשמי שלה הודיעה כי חלונות 7, הגרסה הבאה של מערכת ההפעלה שלה, תימכר גם ב"ערכת משפחה", כלומר, רישיון המאפשר להתקין אותה על עד שלושה מחשבים שונים בתשלום אחד. במיקרוסופט מקווים כי ההוזלה המשמעותית תקל על המעבר למערכת ההפעלה החדשה בצורה חוקית.

לפי הערכה התוכנה תעלה בארה"ב 150 דולר - בעוד שמחיר שלושה רישיונות שדרוג נפרדים יעלו 360 דולר - 40% פחות.

בעלי עסקים רבים מוחים על המחיר הגבוהה שגובה חברת מיקרוסופט. החברה עצמה מגישה תביעות רבות נגד חנויות שמתקינות ללא רשיון תוכנות ללקוחות.

מיקרוסופט ישראל הגישה בשבוע הבא לבית המשפט המחוזי בתל-אביב תביעה לצו מניעה ותביעה כספית בסך 500,000 שקלים כנגד אינטרוול מחשבים בע"מ מתל-אביב וכנגד מנהלה, שיאסור עליהם, בין השאר, למכור מחשבים עליהם מותקנות תוכנות מיקרוסופט ללא רשיון. אינטרוול מחשבים בע"מ מתל-אביב עוסקת במכירת ציוד חומרה ותוכנה.

בחברת אינטרוול מחשבים בע"מ אמרו לערוץ 7 כי "מצד אחד מייקרוסופט אינה מפחיתה את מחירי התוכנה שלה ולו בשקל אחד בזמן שמחירי התוכנה בעולם ירדו במאות אחוזים ומצד שני לקוחות מתנים את רכישת המחשב בהתקנת תוכנה לא חוקית ואם הם נתקלים בסירוב הם קונים את המחשב בחנות הסמוכה".