
בית המשפט העליון קיבל (חמישי) את ערעור המדינה על פסק דינו של השופט דרורי והרשיע את האברך איתמר ביטון, אשר דרס את הקופאית האתיופית נוגה זוראיש, בתקיפה בנסיבות מחמירות.
ביטון הורשע בתקיפה שגורמת חבלה של ממש ובהפקרה. השופטים הוסיפו לעונשו של ביטון עוד שנת מאסר על תנאי.
השופט אדמונד לוי כתב "דעתי היא כי יש לקבל את הערעור ולהרשיע את המשיב, על-פי הודייתו בעובדותיו של כתב-האישום, בעבירות של תקיפה הגורמת חבלה של ממש והפקרה לאחר פגיעה. באשר לעונש, אציע לחברַי להוסיף לגזר הדין רכיב נוסף - שנה מאסר על-תנאי, בה ישא המשיב אם בתוך שלוש שנים מהיום יבצע אחת העבירות בהן הורשע. עוד אני מציע לתקן את רכיב הפסילה שבעונש. השופט המלומד של בית המשפט המחוזי גזר למשיב, 4 שנות פסילה, והורה כי מניינן יחל ביום 1.1.2006. תחולה רטרואקטיבית מסוג זה על תקופה שחלפה זה מכבר ובמהלכה הוסיף המשיב לנהוג ברכב מנועי, מרוקנת את העונש מתוכן, ולפיכך אני מציע להעמיד את הפסילה על 3 שנים, ולקבוע כי תחילת מניינן ביום מתן פסק הדין בבית המשפט המחוזי. רכיב הפיצוי יעמוד בעינו".
השופט דנציגר כתב "אני מצטרף לחוות דעתו של חברי השופט לוי אך מבקש להוסיף, בשולי הדברים, מילים מספר. כבוד השופט מ' דרורי נדרש להחליט אם בנסיבות המקרה שלפניו היה מקום להסתפק בהעמדת המשיב במבחן בלי להרשיעו בדין, כפי שהמליץ שירות המבחן. כבוד השופט דרורי סבר כי נסיבותיו האישיות של המשיב (ובפרט החשש שלא יוכל להתמנות לכהונת דיין היה ויורשע בדין) והתנצלותו בפני המתלוננת, מצדיקים להימנע מהרשעתו של המשיב שהודה בביצוען של העבירות שיוחסו לו בכתב האישום – עבירת תקיפה הגורמת חבלה של ממש ועבירת הפקרה לאחר פגיעה", כתב.
"כחברי השופט לוי אף אני סבור כי שגה כבוד השופט דרורי בפסק דינו. נסיבות ביצוען של העבירות ואופיין החמור צריכים היו לגבור על נסיבותיו המיוחדות של המשיב. נראה כי כבוד השופט דרורי בחר לתת משקל יתר לנסיבותיו האישיות של המשיב, תוך שהוא מוצא תימוכין בהמלצת שירות המבחן שלא להרשיע את המשיב. ואולם, אף אם סבורים אנו כי שגה השופט דרורי שכן שורת הדין, שעל פיה מצווים אנו להכריע, חייבה הרשעתו של המשיב בעבירות שיוחסו לו ושבביצוען הודה, אל לנו להתעלם מכך שמידת הדין יכול שתהא מהולה בשיעור מסויים של מידת הרחמים, ותחושתי היא כי מידה אחרונה זו היא שהניעה את השופט דרורי להחליט כפי שהחליט. ככל בן אנוש גם שופט טועה. השופט הוא בשר ודם ומותר לו לטעות. כערכאת ערעור מוטלת עלינו החובה לתקן את השגגה שנפלה בהכרעתה של הערכאה הדיונית וכך אנו עושים".
ערוץ 2 פרסם אמש פרטים חדשים בפרשת דריסת הקופאית נגה זואריש בחניון בירושלים לפני כשנתיים: מסרטון וידאו חדש עולה כי הנהג הדורס גילה כי אין עמו כסף מזומן וביקש לצאת מהחניון. הקופאית סירבה, והוא ניסה להיצמד לרכב אחר שיצא מהחניון, ואז נחסם בידי הקופאית. בין השניים החל דין ודברים סוער, ובהמשך ניגשה אליו קופאית אחרת וסטרה לו בחוזקה כמה פעמים. לדבריו, רק אז ניסה לצאת מהחניון כשהוא גורר עמו את הקופאית השנייה.
המשפטן ד"ר חיים משגב יצא במאמר להגנתו של השופט דרורי, "הברנז'ה בתקשורת מנסה למנוע את מינויו של השופט משה דרורי לבית המשפט העליון. מה עומד מאחורי התנגדותם?". לחץ כאן למאמר.
