
חברת אבטחת המידע מרשל, המיוצגת בישראל על ידי חברת ההפצה MultiPoint, פרסמה את הדוח הדו- שנתי שלה בנוגע לספאם ופרצות אבטחת מידע. על פי הדוח, קיים גידול משמעותי במספר האתרים לגיטימיים אשר נפרצו על ידי האקרים ומאפשרים את ההעברה של קוד זדוני וספאם למבקרים. על פי הדוח, כמעט 70 אחוז מהאתרים המכילים קוד זדוני הם אתרי אינטרנט לגיטימיים שנפרצו, ולא אתרים שהוקמו על ידי עבריינים.
"השימוש באתרים לגיטימיים להפצת קוד זדוני מגביר את הסיכון עבור כל סוגי המשתמשים באינטרנט", אמר שוהם דוד, סמנכ"ל תפעול, ב- MultiPoint. "אנו רואים בדוח עליית מדרגה של בתחכום שיטות העבודה של העבריינים ברשת. זה מגביר את הפגיעות של הציבור הרחב שאינו מודע לכל הסיכונים הקיימים בגלישה באינטרנט. יש חשיבות גוברת לחינוך הציבור הרחב בנוגע לסכנות הקיימות והדרכים לזהותן".
הפריצה לאתרים לגיטימיים הפכה לתופעה נפוצה. בחודשים אפריל ומאי השנה, התקפה שכונתה Gumblar התבצעה על כ- 60,000 אתרים שהוחדר אליהם קוד Javascript אשר הפנה את כל הגולשים לדפי אינטרנט נגועים בקוד זדוני שניצל פרצות בדפדפנים, וביישומי Adobe. סיסמאות FTP גנובות (סיסמאות המספקות גישה לניהול קבצי האתר) הפכו לאחת הדרכים העיקריות בהן עבריינים משיגים גישה לאתרי אינטרנט. הגידול נובע בעיקר בגלל הכמות הגדולה של קוד זדוני שנועד לייצר גניבת סיסמאות.
ספאם בנושאי תרופות, הממוקד במכירה של תרופות מזויפות, מהווה כ- 74% מכל הספאם ברשת. "ספאם צרכני" למכירה של שעונים מזויפים וכדומה, מהווה 18% מהתעבורה, בעוד יתר סוגי הספאם מהווים פחות מ- 4% כל אחד. הספאם של קבוצת Canadian Pharmacy ממשיך להוות בעיה עיקרית בתחום. כבר בדוח הקודם, דיווחה מרשל כי מאחורי רוב הספאם עומד "מותג" ספאם בשם "בית המרקחת הקנדי". כ- 8 רשתות בוטנטים (מחשבים הנשלטים על ידי עבריינים ומהם נשלח הספאם, ללא ידיעת בעל המחשב) מפיצות את הספאם הזה, שמהווה כ- 50% מהספאם העולמי. בית המרקחת הקנדי, מקושר ל-Glavmed, תוכנית שותפים המשלמת לאנשים כדי לקדם את אתרי בתי המרקחת שלה. על פי הערכות של חוקרים ב- 2008 הרוויח בית המרקחת הקנדי כ- 150 מיליון דולר.
על פי הדוח, למרות הסגירה המוצלחת של שני שרתים גדולים האחראים לספאם, McColo ו – 3FN ב-2008, רמות הספאם חזרו לרמתן בתקופה שלפני הסגירה. רשת הבוטנט Rustock אחראית ללמעלה מ- 40% מהספאם העולמי בשנה ב- 2009.
עברייני הרשת עוקבים אחר כל טרנד באינטרנט, ומצאו את הדרך להפיץ וירוסים גם בפייסבוק וטוויטר. מבוסס תמונה נמצא כיום ברמת שיא של 10% מכלל הספאם בעולם קיים גידול בקידום של אנטי וירוסים מזוייפים. קוד זדוני שמותקן במחשב מדווח למשתמש על איום שהתגלה, ומעודד אותו לרכוש אנטי וירוס מזוייף. חלק מהגידול הוא הודות לעמלה גבוהה שמשלמים האנשים שמאחורי ההונאות למפיצים.
חברת MultiPoint הינה חברת הפצה בעלת ערך מוסף, המספקת תמיכה טכנולוגית ושיווקית לשותפיה העסקיים ומשווקיה. MultiPoint מביאה לשוק הישראלי פתרונות IT חדשניים בתחומי ניהול, אבטחת מידע, רשתות ו- VoIP. כל הפתרונות המופצים על MultiPoint הם בעלי יישום מוכח בחברות מובילות בעולם והם נבדקים ונבחנים בקפדנות על ידי הצוות הטכנולוגי של החברה. על פי אסטרטגיית החברה על הפתרונות להיות תפורים בצורה אידיאלית ללקוחות הסופיים.