כבר יותר מחמישים שנים מתייבש נחל עיון מידי קיץ. הנחל, שהיה לאורך ההיסטוריה נחל איתן וזרם כל השנה, סבל משאיבות מים והטיית מקורות הנחל על ידי חקלאים לבנונים, ולמעשה התייבש לגמרי, כאשר רק גשמי החורף מקיימים את הטבע שנותר בו. היום נחנכה בטקס חגיגי בשמורה מערכת המים החדשה, אשר תזרים לנחל עיון במהלך חודשי הקיץ מים שמקורם במי נחל דן. לראשונה מזה כחמישים שנה מים זורמים בנחל ובמפליו לאורך כל השנה. בטקס השתתפו מנכ"ל רשות הטבע והגנים אלי אמיתי, יו"ר אגודת המים כפר יובל אברהם ציון, ראש מועצה מקומית מטולה, הרצל בוקר, ומנהל רשות המים פרופ' אורי שני.
ניסים קשת, מנהל אגף סביבה ברשות הטבע והגנים סיפר: "כבר כמה שנים אנו מחפשים את הפיתרון להתייבשות הלא טבעית של נחל עיון במהלך רוב השנה. מעבר לבעיות הפיזיות של הבאת כמויות מים מידי שנה היה עלינו לפתור גם כמה אתגרים אקולוגיים, כמו לנסות ולמצוא מים אשר דומים באיכותם למי הנחל המקוריים. ביצענו בדיקות רבות ובסוף הגענו למי נחל הדן. לאחר ניטור ביולוגי שביצע פרופ' אביטל גזית פנינו לאגודה החקלאית כפר יובל וקיבלנו את הסכמתם להתחבר למתקני השאיבה שלהם. בשיתוף עם המועצה האזורית, רשות המים ומקורות, התחלנו בימים אלו לשאוב מעט מים מנחל הדן ולהזרים אותם לנחל עיון, לאחר שבדרך הועלו לגובה של 500 מטרים וסוננו."
אלי אמיתי, מנכ"ל רשות הטבע והגנים, אמר בטקס: "לראות את המים זורמים במפלים לראשונה מזה עשרות שנים זו חוויה מרגשת. לפרויקט יש חשיבות סביבתית גדולה- התנודות בין זרימה להתייבשות של מספר חודשים אינה טובה לטבע וגם כמות מים קטנה יחסית, אך קבועה, תשפר את מצב הטבע באזור לאין שעור. מעבר לתרומה לטבע גם שאר השותפים לפרויקט ייהנו מפירותיו, שכן אין ספק שבזכות זרימת המים והטבע שישוקם בעקבות השבתו של הנחל למצבו האיתן, צפויים להגיע לאזור יותר מטיילים ותיירים. זהו שיתוף פעולה שבו כולם מרוויחים ואנו מקווים להגיע לשיתופי פעולה שכאלו בכל מקום שבו הטבע זקוק להתערבות מסייעת".