
חמאס דורש לשחרר תמורת גלעד שליט גם 20 אסירים ערבים ישראלים - כך מסרו בשבת גורמים בכירים בארגון לעיתון "אל-קודס אל-ערבי".
ברשימה שני אסירים בולטים, בני הדודים אברהים ויאסין בכרי מן הכפר בענה שבגליל. הם נידונו כל אחד לתשעה מאסרי עולם לאחר שהורשעו כי סייעו למחבל מתאבד בפיגוע באוטובוס בצומת מירון לפני שבע שנים. בפיגוע נרצחו תשעה בני אדם וחמישים נפצעו. האסיר הוותיק ברשימה שדורש חמאס הוא סמי יונס כבן שמונים מוואדי ערה שנידון למאסר עולם על רצח חייל ישראלי.
ראש אגודת תומכי האסיר הפלשתיני, מוניר מנסור, אמר לעיתון: "כולם חלק בלתי ניפרד מהתנועה הלאומית הפלשתינית שנמצאת בכלא".
עוד דיווח היום העיתון כי לדברי בכירים בסוריה בימים הקרובים צפוייה פריצת דרך משמעותית במשא-ומתן בין ירושלים לדמשק.
הבכירים ציינו כי ההתתקדמות במגעים היא בזכות מאמצי ארצות-הברית בעניין וביקורו של השליח למזרח-התיכון, ג'ורג' מיטשל, במדינה בסוף השבוע, ובנוסף הסיוע הטורקי לחידוש השיחות בין סוריה לישראל. לדברי המקורות הסורים, גם מסרים מישראל, בדבר נכונותה לסגת מהגולן תמורת ערבויות בדבר יחסי סוריה עם איראן וחיזבאללה, מסייעים לקידום המגעים בין המדינות.
מהרצועה הגיע דיווח כי שני מחבלי חמאס, חברי הזרוע הצבאי של הארגון עז אדין אל קסאם , נהרגו בליל שבת במהלך משימה "ג'יהאדית" ממזרח למחנה הפליטים אלבוריג' במרכז רצועת עזה .
בהודעה של "גדודי אל קסאם" נאמר כי ההרוגים הם אסומה נבאהין, ובכר ג'מאל נבאהין. החמאס והזרוע הצבאי שלה לא פירסמו את פרטי המקרה, והסתפקו בהודעה ששני הפעילים נהרגו במהלך משימה "ג'יהאדית". ככל הנראה מדובר בתאונת עבודה של החמאס.