
נגיד הבנק המרכזי בארה"ב, בן ברננקה, אמר בפורום לרשת הטלוויזיה PBS,כי הצמיחה במשק האמריקאי במחצית השנייה של 2009 לא תהייה דיי מספקת בכדי להקטין את אחוז האבטלה אך ציין שהוא מעריך ומקווה כי הכלכלה תתחיל לחזור למסלול חיובי בשנה הבאה.
דברי ברננקה, אינם מרתיעים את האופוריה בשווקים מיום שישי בשל הרווחים החזקים של תאגידים ונתוני בתים מעודדים מארה"ב אשר העלו את האופטימיות של המשקיעים כלפי הכלכלה האמריקאית והיוו זרז לראלי בשוק המניות בארה"ב. מדד דאו ג'ונס עבר את מחסום ה 9000 דולר לראשונה מאז חודש ינואר השנה. ביום שישי, חוזה עתידי על דאו ג'ונס סגר סביב הרמות של 9062 דולר, עליה שבועית של 4.2%, זאת בנוסף על התרוממות של 7.5% שבוע לפני וכעת נסחר סביב הרמות של 9085 דולר לחוזה.
הסנטימנט כלפי האירו התחזק לאור העלייה המתמשכת זה חודש רביעי ברציפות של מדד מנהלי הרכש והאקלים העסקי שגברו על ציפות האנליסטים. בגוש האירו, מדד מנהלי הרכש בסקטור הייצור עלה לרמה של 46 נקודות, ובסקור הייצור עלה לרמה של 45.6 נקודות. בגרמניה, סקר האקלים העסקי הצביע על עליה של 1.3 נקודות מהתחזית והסתכם ב 87.3 נקודות. הדולר ממשיך לאבד גובה כנגד האירו והסטרלינג, כאשר המספרים המעודדים בגוש האירו והשבוע החיובי בשוק המניות האמריקאי מפחית את הביקוש לשטר הירוק כמפלט בטוח. הדולר נסחר כעת סביב הרמות של 1.4260 אל מול האירו וסביב הרמות של 1.6515 אל מול הסטרלינג.
מטבעות בעליי תשואה גבוהה המתבססים על סחורות כגון האוזי האוסטרלי והקיווי הניו זילנדי רושמם עליות כאשר המשקיעים נוטים לקחת יותר סיכונים. הדולר נסחר סביב הרמות של 0.8225 אל מול האוזי וסביב הרמות של 0.6585 אל מול הקיווי.
היום בזירה העולמית, ההתמקדות תהייה לסקר ביטחון הצרכנים בגרמניה אשר צפוי להיות יציב ברמה של 2.9 נקודות. בארה"ב, מירב תשומת הלב תהייה למכירות הבתים החדשים בשעה 14:00 (GMT) , התחזית הינה שיפור של 12 אלף לרמה של 354 אלף, בהשוואה לקריאה הקודמת.
דולר/שקל: המטבע הישראלי המשיך את המומנטום החיובי והתחזק אל מול השטר הירוק זה שבוע שני ברציפות. על אף שנגיד בנק ישראל מתבטא בזהירות כלפי ההתאוששות הכלכלית הזינוק באינפלציה בחודש הקודם הובילו לספקולציות כי אנו עשויים יראות העלאת ריבית על ידי בנק ישראל עוד לפני סוף השנה, עמדתו הניצית של סטנלי פישר כלפי האינפלציה מחזקת הערכות אלו. עוצמת ההתאוששות בבורסה הישראלית הובילה את מדד המעוף לרמותיו טרום התמוטטות בנק ההשקעות להמן בדרס בנובמבר 2008. הממונטום החיובי באחד העם מסייע להתחזקותו של המטבע הישראלי אשר ניסחר סמוך לרמת התמיכה ב 3.8500, פריצה מטה עשויה למשוך את הצמד לתמיכה הבאה של 3.8100.
זהב: הראלי המתמשך בשווקי המניות החל למשוך כסף מכיוונה של המתכת היקרה אל נכסים בעלי סיכון גבוהה יותר. המתכת היקרה מתקשה לחצות את רמת ה 960$ לאונקיה נקודה אשר עשויה להתפרש בקרב הסוחרים הטכניים כהגדלת ההסתברות לתיקון. התמיכה הקרובה ניצבת ב 945$ לאונקיה, התנגדות ב 960$. כעת נסחר החוזה העתידי על הזהב סביב הרמות של 958.50 דולר לאונקיה.
נפט: החוזה העתידי על הנפט ממשיך לעלות זה היום השלישי ברציפות. המשקיעים חוזרים לקנות את הנפט על רקע העליות בשווקים המניות אשר נותנים תקווה כי הכלכלה בדרך הנכונה והביקושים לדלק יגדלו. כעת נסחר החוזה העתידי על הנפט סביב הרמות של 68.80 דולר לחבית, רמת התנגדות משמעותית עומדת על 70.95 דולר, פריצה עשויה לדחוף את המחירים ליעד של 73.40 בטווח המיידי.