הפרקליטות תומכת בבקשתו של רב העיר אשדוד, מבג"ץ לדון פעם נוספת בהענקת תעודת כשרות לקונדיטוריה המנוהלת ע"י מומרת.

בתגובה המובאת גם בשמה של הרבנות הראשית ושר הדתות, נטען כי הוראת בג"ץ לפיה לא רשאי רב העיר אשדוד להתנות מתן תעודת כשרות לקונדיטוריה של המומרת פנינה קומפורטי אינה סבירה.

"לטעמנו תוצאת פסק הדין היא תוצאה קשה. היא מחייבת את הרב המקומי להעניק תעודת הכשר למרות שהוא סבור שבית העסק אינו "כשר" במובנו ההלכתי המובהק, וזאת בהתבסס על  הלכות הנוגעות ישירות לכשרות המזון. היא פוגעת בחופש הדת של הרב ושל ציבור שומרי הכשרות ואף עלולה להביא לצריכת מזון לא "כשר" על ידי שומרי כשרות", נאמר בתשובה.

לטענת היועץ המשפטי, "אכן החוק הגביל את שיקול דעתו של הרב נותן ההכשר כדי למנוע כפייה דתית. אלא שבמקרה שלפנינו לא היתה כל כוונה לכפות על העותרת נורמות הלכתיות שאינן קשורות לכשרות המזון, לשנות את התנהגותה או לכפות עליה לחזור בה מעמדתה כיהודיה משיחית. אין בהחלטת הרבנות הראשית כל אלמנט של כפיה דתית. ההיפך הוא הנכון. הרבנות הסכימה להענקת תעודת ההכשר בקיום תנאים  מסוימים שאינם מהותיים הנובעים ישירות מהגרעין הקשה של דיני הכשרות".

"כיוון שכך לא היה מקום לפסול באופן גורף את עקרון הנאמנות ההלכתית ולהתערב בהחלטת מועצת הרבנות הראשית. להחלטה זו יכולות להיות השלכות רוחב על בתי עסק נוספים בישראל וגם לכך יש ליתן משקל רב", מוסיפים פרקליטי הרבנות והיועץ המשפטי.

בסיום הבקשה נטען, כי פסק הדין הנוכחי, בנוסף לפסק הדין בפרשיית בלדי, יוצרים מגמה חדשה בפסיקתו של בית המשפט הנכבד בסוגייה רגישה זו. מגמה זו אף עלולה להחליש את מערך הכשרות הממלכתי, לטובת מערכות א-ממשלתיות. מגמה זו מצדיקה דיון בהרכב מורחב שיקבע את גבולות ההלכה".