
הערב ייכנס צום תשעה באב על חורבן המקדש, המהווה את שיא האבלות של תקופת שלושת השבועות ימי בן המצרים, בו עם ישראל כולו אבל על חורבן בתי המקדש הראשון והשני שחלו בתשעה באב. בשל הצרה הגדולה של חורבן המקדש, חמורים דיני צום תשעה באב יותר משאר הצומות.
צום תשעה באב שונה מצומות האבל האחרים בכך שמתחיל מהערב הקודם לו החל משקיעת החמה ועד צאת הכוכבים למחרת. וכן חלים בו כל העינויים הנוהגים ביום הכיפורים: איסור אכילה ושתיה, איסור רחיצה, איסור סיכה, איסור נעילת הסנדל ואיסור תשמיש המיטה.
החל מליל תשעה באב ועד לחצות היום, אין יושבים על כסא או ספסל וכדומה, אלא על מקום נמוך. נוהגים שלא לעשות מלאכה בתשעה באב עד חצות היום, כדי לא להסיח את הדעת מהאבילות על החורבן. וכן אין אדם מברך את חברו בשלום בתשעה באב.
סעודה מפסקת – נוהגים לאכול סעודה רגילה קודם מנחה ואחר מנחה את הסעודה המפסקת. בסעודה זו נהוג לאכול תבשיל אחד בלבד. בנוסף לכך מותר לאכול: ירקות, ממרחים וכל דבר שאינו מבושל. נוהגים לאכול ביצים קשות כמנהג אבלים. ויש הנוהגים לשבת על הרצפה בזמן שאוכלים את הביצה. וכל אחד מברך לעצמו.
בליל תשעה באב קוראים במגילת איכה, שהיא דברי קינה שנשא ירמיהו הנביא על חורבן הבית הראשון, על נפילת ירושלים ועל עם ישראל שגלה לבבל.
תחילת הצום: 19:42
סיום הצום: 20:06
ניתן למצוא כאן זמנים, הלכות, שיחות ושיעורים על תשעה באב

