
חברת הכנסת שלי יחימוביץ' רומזת מעל בימת הכנסת על הרהורי פרישה ממפלגת העבודה. לדבריה כאשר מפלגה משנה את עמדותיה יש לאפשר לחברי הכנסת שלה להצביע על פי תפיסותיהם או לעזוב אותה.
את דבריה אמרה חברת הכנסת יחימוביץ' במסגרת מרתון הנאומים סביב הצעת תיקון חוק הכנסת – התפלגות סיעות, הצעת החוק שזכתה לכינוי 'חוק מופז'.
לדבריה לגיטימי לחלוטין בעיניה שחבר כנסת שאינו מזוהה עם עמדותיה של מפלגתו יפרוש ממנה. בדבריה אלה ניתן האות לתחילת מסע לחצים מצד מורדי העבודה על יחימוביץ'. אלה מעודדים אותה לחבור אליהם לקראת פרישה עתידית מהמפלגה לנוכח עמדותיו והתנהלותו של יו"ר המפלגה, שר הביטחון אהוד ברק.
כזכור יחימוביץ' מצויה בלחצים בלתי פוסקים מצד חבריה לסיעה מתנגדי עמדותיו של ברק – פינס, פרץ, כבל ותמיר. אלה זקוקים לקולה כדי ליצור קבוצה בת חמישה חברי כנסת, מספר שיאפשר התפלגות המפלגה. כעת, כאמור, רואים הארבעה בדבריה של יחימוביץ' ראשית המהלך שיוביל לפרישה עתידית מהמפלגה. חבר הכנסת כבל אמר מיד לאחר הדברים כי כעת, במידה ויעבור 'חוק מופז', לא נותרה בידי יחימוביץ' ברירה אלא לחבור אליהם להקמת סיעה עצמאית ונבדלת מזו של ברק.
