
הרב בני אלון, שחידש את ההתיישבות היהודית בשיח ג'ארח, מתייחס בראיון לערוץ 7 לדברי מזכירת המדינה האמריקאית שמתחה ביקורת על פינוי משפחות ערביות מהשכונה ואומר כי מדובר בחוצפה מצד מזכירת המדינה להתערב בחוק הישראלי, "מדובר פה בגזילה שסוף סוף מושבת לבעליה, האדמה הזו שייכת ליהודים עוד מלפני מאה שנה, ר' שמואל סלנט רכש אותה, והיו פה הליכים משפטיים שנמשכו שבע שנים, הפלסטינים ואנשי השמאל ניסו לטחון את כל טחנות הצדק האפשריות, את השלום, המחוזי העליון אבל הצדק יצא לאור, אין מה לעשות גם אם זה לקח שבע שנים וסוף סוף ההוצאה לפועל עשתה את המתבקש. הדברים האלה של מזכירת המדינה הם ממש חוצפה, זה זלזול מוחלט בריבונות הישראלית, ירושלים עובדת לפי החוק הישראלי".
הרב אלון מציין כי מדובר בשבעה עשר דונם ששייכים לקהילה היהודית ובבתים שנתפסו על ידי ערבים שלא כחוק,"יש טאבו שמראה שזה שייך לנו אך הערבים נכנסו לבתים במשך השנים עד שבאנו וגאלנו את השכונה, אפילו שילמנו לחלקם פיצויים כדי שיעזבו מרצון היה צריך פה הרבה סבלנות, שבע שנים עד שהגענו לסוף התהליך".
לטענתו של השר לשעבר בני אלון "האבסורד הוא שמי שגר בבתים בשנים האחרונות היו דווקא אנשי שמאל אנרכיסטים. זה לא יאומן אבל ברוב המבנים בקושי גרו משפחות של ערבים, אלא זה היה כמו מבצר של אנרכיסטים משבדיה ואירופה, כל הקירות היו מלאות בכתובות באנגלית וטוב שהמשטרה גרשה אותם עוד באותו לילה".
הרב בני אלון קורא לעוד משפחות להצטרף למשימה החשובה ולהתיישב בשכונה "עכשיו זה בין הזמנים ואני חושב שזו הזדמנות לא רק למשפחות, אלא גם לבחורים שרוצים להתנדב כדי לתגבר את הנוכחות במקום, כי יש אנשים שמנסים עדיין להפר את השלום בשכונה, אז הבחורים יכולים להצטייד בשק שינה ולבוא יום או יומיים, יש פה משטרה והכול בטוח לגמרי לאלה שחוששים, נשמח לבחורים שיבואו בהתנדבות להפגין את הנוכחות שלנו במקום".
הרב אלון מקווה כי בסופו של דבר הצדק יוצא לאור, "גם אם ברוב המקומות טחנות הצד טוחנות לאט, הסבלנות בסוף משתלמת במאבקים האלה והיה שווה לחכות למעלה מעשר שנים ליום הזה, כך הצלחנו לגאול את הבתים שהיו שייכים לוועד הכללי האשכנזי ולעדה הספרדית".