להיות מציאותי. ליברמן.
להיות מציאותי. ליברמן.צילום: פלאש 90

שר החוץ וסגן רה"מ, אביגדור ליברמן, נפגש היום (ב) בירושלים עם משלחת של 29 מחוקקים מהמפלגה הדמוקרטית של ארה"ב, בראשות סטני הוייאר, מנהיג הרוב בקונגרס.

בפגישה אמר השר ליברמן כי "המצב שבו אין רשות פלשתינית אחת המייצגת את כל הפלשתינים אלא "חמאסטן" בעזה ו"פתחלנד" ביו"ש, והמצע המתגבש של הפת"ח כפי שהוצג בועידה, קוברים למעשה כל אפשרות להגיע להסדר כולל עם הפלשתינים בשנים הקרובות. העמדות הקיצוניות הבלתי מתפשרות של הפלשתינים בסוגיית ירושלים, זכות השיבה וגושי ההתיישבות יוצרות פער בינם לבינינו שלא ניתן לגישור", אמר ליברמן.

"המדיניות הישראלית חייבת להתבסס על מציאות ולא על אשליות תוך שימור הדיאלוג בינינו לבין הפלשתינים, שיפור סידורי הביטחון ושיפור מצבם הכלכלי של הפלשתינים. זה המקסימום שניתן להשיג בשנים הקרובות".

ליברמן הוסיף "כל יעד ראוותני אחר כמו כפיית הסדר תוך זמן קצוב, יסתיים שוב בכישלון, באכזבה, בתסכול ואף בעימות. חייבים להתמקד עד כמה שאפשר בשלב הביניים ולא לייצר אולטימטומים. זו מדיניות מציאותית וריאליסטית, כל השאר זה "ספינים", יחסי ציבור וחוסר הבנה של התהליכים המתרחשים בשלב הנוכחי."