
אחרי פלאפון וסלקום, היום מפרסמת גם חברת פרטנר כי היא מעוניינת לרכוש את חברת מירס, זאת למרות שהיא עצמה "עומדת על המדף".
רשות ההגבלים העסקיים ומשרד התקשורת כבר הודיעו באופן חד-משמעי כי אין בכוונתם לאשר את העסקה, ולכן הודעותיהן של החברות באות כנראה על רקע ניסיונות וגישושים שיש מול רשות ההגבלים העסקיים.
מכירת מירס לאחת החברות הסלולריות תהווה פגיעה חמורה ביכולת הרחבת התחרות בשוק הישראלי, שכידוע רמת התחרות בו אינה גבוהה דיה.
פרטנר פירסמה היום את תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של שנת 2009. הרווח הנקי של החברה גדל ב-2.1% ביחס לרבעון המקביל אשתקד, והסתכם ב-288 מיליון שקל. לעומת זאת, הרווח התפעולי ירד ב-2.9% והסתכם ב-434 מיליון שקל.
מגמת הירידה בהכנסות החברה ביחס לשנה שעברה נמשכה גם ברבעון השני. מחזור ההכנסות של החברה ירד לסכום של 1.51 מיליארד שקל, ירידה של 1.6% ביחס לרבעון המקביל. זאת, לאחר ירידה של 10% ברבעון הראשון השנה ביחס למקבילו אשתקד.
הדו"ח הרבעוני של פרטנר מתפרסם על רקע מאבק הרכישה בו נתונה החברה. האצ'יסון, בעלת השליטה בפרטנר, תצטרך להכריע בימים הקרובים בין המתמודדים יורוקום של שאול אלוביץ', וסקיילקס של אילן בן דב. זאת, לאחר שהמתמודדים הנוספים, קרן פרימרה הזרה, וקרן פימי הישראלית של ישי דוידי פרשו מההתמודדות.