היחידה המרכזית של אגף התנועה ביצעה בסוף השבוע האחרון פעילות ממוקדת כנגד חברת טרקטורונים במושב נוחם הסמוך לבית שמש, לאחר שחקירה סמויה העלתה, כי החברה מארגנת "טיולי שטח" לכל המעוניין, כולל לקטינים שאינם בעלי רישיון נהיגה, וזאת בניגוד לחוק.
צוותי היחידה התמקמו במספר נקודות תצפית סביב האיזור בו מתבצעים הטיולים, ותיעדו במצלמות את תנועת קבוצות הרוכבים ובמיוחד נערים הנוהגים לבד על טרקטורונים.
סגן מפקד היחידה צפה בנערים הרוכבים כשהוא לבוש בבגדים אזרחיים ורכוב על סוס, וזאת מכיוון שחלק מהרכיבה נעשתה בתוך מטעי זיתים, תוך שהוא מדווח בקשר על כיווני תנועה וכמות רוכבים בכל סבב.
מדובר בחברה שכבר "זכתה" לביקור היחידה לפני כשנתיים בשל פציעת רוכב בתאונת דרכים ( תיק בו הוגש כתב אישום) , אולם הדבר לא מנע מהחברה להמשיך ולפעול במתכונת הנוכחית תוך פרסום "האטרקציה" בכלי התקשורת החרדיים.
במשטרה מספרים עוד, כי בדיקה בשטח ע"י בוחן העלתה ליקויי בטיחות חמורים בטרקטורונים, כמו העדר קשת התהפכות, בלמים לא תקינים, צמיגים שחוקים וליקויים נוספים.
במשטרה מציינים, כי רכיבה על טרקטורון הינה מורכבת ודורשת מיומנות וניסיון, וכי היא קשה שבעתיים בתנאי שטח חקלאי שאינו מוגדר וסלול, אלא מרובה מכשולים כגון בורות ועצים
השוטרים עיכבו לחקירה את בעל החברה וגבו עדויות מכלל הנוכחים. הטרקטורונים שנתפסו נהוגים ע"י מי שאינו מוסמך לכך הושבתו כמתחייב בחוק.
