חבר הכנסת עתניאל שנלר (קדימה) ערך סיור מקיף במוזיאון גוש קטיף בירושלים ובמהלכה נפגש עם מבקרים רבים הפוקדים את  המוזיאון. 

במשך קרוב לשעתיים סקר ח"כ שנלר את המוזיאון והעלה זכרונות מעת היותו קמב"ץ חטיבת עזה. את סיורו במוזיאון ליוו שלמה וסרטייל, מנהל קשרי החוץ של המוזיאון, ומנהלו התפעולי של המוזיאון שלמה בשן. שנלר האזין לסקירה על מהותו של המוזיאון ופועלו בקרב עשרות אלפי אנשים מכל גווני הקשת שביקרו במהלך השנה האחרונה מאז הוקמה, ביניהם אלפי תלמידי בתי הספר. 

הביקור הסתיים בהענקת מזכרת מהמוזיאון על פועלו. שנלר הבטיח לעשות ככל שניתן לסייע למוזיאון שמביא לחיבור בין כל חלקי העם.  

את ביקורו סיים בחתימה בספר האורחים בה כתב בין השאר:  "..ההתנתקות ריסקה את "הגוש" של החברה הישראלית כולה. הדרך בה בוצעה החלטת הממשלה פוררה את "הגוש" של העם היהודי כולו. " על אלה אני בוכייה. "... קטפו ופגעו ב"פרי" ערכי ההתיישבות.  קטפו ופגעו בנוטעים ובבונים של הארץ, נקטפו ערכים, נקטפו תקוות... "על אלה אני בוכייה".

"אולם השלמות האמיתית היא שלמותו של העם כולו. ומעבר לכל שלמות זו השלמות המבטיחה את עתידנו כעם וכאומה בארץ ישראל. כאוהב הארץ ושותף לבינינה, הבוכה על חורבן גוש קטיף וצפון השומרון, העושה ככל שניתן לשמור על אחדות העם ושלמותו. יישר כוח על המוזיאון הכה חשוב לחיבור בתוכנו", כתב שנלר.