מיגור האלימות. אדטו
מיגור האלימות. אדטוחזקי עזרא

ח"כ ד"ר רחל אדטו (קדימה), לשעבר סגנית מנהל בית החולים 'שערי צדק', אומרת כי "תוצאות סקר משרד הבריאות מראות, כי הציבור מחד אינו בפאניקה ומאידך חלק גדול ממנו אינו מתכוון להתחסן".

"אני מצפה מראש הממשלה לחדול מעיסוקו המאסיבי בנושא, להשאיר זאת לידיים האמונות ומקצועיות של אנשי משרד הבריאות, ובמקום זאת להשקיע את כל מרצו בתוכנית פעולה למיגור האלימות הישראל", מוסיפה אדטו.

לדבריה, "החשש לביטחוננו האישי ולחיינו גדול יותר מאלימות מאשר מהשפעת וראוי כי חלק ארי מ-450 מיליון השקלים שהוקצו לנושא השפעת יוקדשו למיגור אמיתי של הסכנות האורבות לנו במקום שיתבזבזו בדמות חיסונים שישארו על המדפים".

סקר שהזמין משרד הבריאות, ונערך על ידי לשכת הפרסום הממשלתית, מראה כי 24% מן הציבור לא יסכימו לקבל חיסון נגד שפעת החזירים, אם וכאשר יגיע לארץ. 69% אמרו כי יתחסנו.

הסקר נועד לבדוק את תפיסות הציבור לגבי התפשטות השפעת בארץ והוא בוצע בסוף השבוע, על מידגם של 500 נשאלים. 58% מן הציבור הביעו דאגה מהתפשטות המחלה ו- 54% הביעו חשש להידבק ממנה. 65% מתייחסים אל המחלה כחמורה.