חינוך לקוי ואובדן ערכים
חינוך לקוי ואובדן ערכים

על פי סקר "שווקים פנורמה", 62.1% מהציבור סבור כי הסיבה לאלימות ולפשיעה האלימה החמורה היא חינוך לקוי ואובדן ערכים. שלושים אחוז מהנשאלים סבורים כי הסיבה המרכזית היא העלייה בצריכת האלכוהול, ועשרים אחוז מהציבור סבור שהסיבה היא חולשת המשטרה ובתי המשפט.

על פי הסקר, רוב מוחלט של הציבור קובע כי יש הזנחה ורשלנות בנושא הטיפול בפשיעה בישראל. 55% חוששים  להיות קורבן אלימות. רבע מכירים קורבן לאלימות. 16% ממשקי הבית בישראל מחזיקים כלי נשק להגנה עצמית.

יו"ר יד לאחים, הרב שלום דב ליפשיץ שיגר במכתב נוקב, ארוך ומפורט לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר החינוך גדעון סער. "פעילי יד לאחים", כותב הרב ליפשיץ, "נפגשים עם בני נוער מכל הגילאים ומכל שכבות האוכלוסייה של הציבור הרחב. כשמפנים אל מרבית בני הנוער שאלה בנוסח: מה תוכנו של העם היהודי או כאשר הם מתבקשים להגות במלואו את הפסוק: 'שמע ישראל', למרבה הצער, התשובות ברובן שליליות".

מנכ"ל משרד החינוך, ד"ר שמשון שושני, השיב ליו"ר יד לאחים, "שר החינוך העביר לטיפולי מכתבך. אין ספק, שפוחת והולך הדור הקשור ליהדות, משרד החינוך מתכוון לחזק נושאים אלה החל משנת הלימודים תש"ע". ד"ר שושני פירט את התכניות הספציפיות והביע תקווה כי תוכניות אלה תשגנה את מטרתן לחיזוק הערכים במערכת החינוך שלנו.