חוקי. ליברמן
חוקי. ליברמןפלאש 90

הצעתו של שר החוץ אביגדור ליברמן למנוע השתתפות מועמדים שלא שרתו בצבא או בשרות לאומי להשתתף בקורס צוערים במשרד החוץ, מעוררת ביקורת בחוגי השמאל והארגון לזכויות האדם הטוענים כי מדובר בהצעה לא חוקית.

ד"ר חיים שיין, מרצה לפילוסופיה של המשפט במכללת שערי משפט, אומר בראיון לערוץ 7 כי ההצעה הזאת תעבור בקלות את מבחן החוק, "אין פה שום בעייה חוקית, המדינה שלנו מעניקה לאזרחיה זכויות, אבל אדם שרוצה להיות נציג של משרד החוץ שזו זכות גדולה, גם המדינה יכולה לדרוש ממנו לעמוד בהתחייבויות האזרחיות שיש לאזרחי מדינת ישראל".

לדבריו, אדם שלא שרת את מדינת ישראל בצבא או בשרות לאומי לא יכול להיות נאמן למדינה וממילא לא יכול לייצגה, "ברור לגמרי שאדם שאמור לייצג את מדיניות ישראל צריך להיות נאמן לה ואין ספק שאנשים שלא שרתו לא יוכלו לייצג אותנו נאמנה, כלל ראשון בייצוג מדינה זאת ההזדהות איתה, וכבר שמענו שח"כ אחמד טיבי אמר שאזרחיה הערבים של מדינת ישראל בכלל לא רוצים לייצג אותה ברחבי העולם".

לטענתו שלא כמו בהצעת החוק המקורית של ישראל ביתנו, "אין נאמנות אין אזרחות" פה זה יהיה הרבה יותר קל לתקן את התקנה החדשה של שר החוץ, "לשלול אזרחות זה הרבה יותר קשה, כי יש כללים של בתי הדין לזכויות האדם ברחבי העולם ופה יש ממש פגיעה ממשית בזכויות האדם, אבל בהצעה של ליברמן יש הגיון והיא פשוטה גם מבחינה חוקית, אדם שרוצה לייצג את המדינה, צריך להיות נאמן לה".