מוות נוסף מהמגפה
מוות נוסף מהמגפה

גבר בן 66 שאושפז בבית החולים רמב"ם בחיפה נפטר הלילה. הגבר הינו בעל רקע של מחלות קשות נוספות אך אובחן גם כלוקה בנגיף "שפעת החזירים" ולכן במשרד הבריאות הוחלט למנות אותו כמקרה מוות מהמחלה.

אישה בת 60 חולת סרטן קשה שובחנה גם כלוקה בנגיף "שפעת החזירים" נפטרה הלילה בבית החולים רמב"ם בחיפה. האישה אובחנה גם כחולה ב"שפעת החזירים" ולכן גם במקרה זה הוחלט למנות אותה כמקרה מוות מהמחלה.

הבוקר דווח כי בבית החולים שערי צדק שבירושלים נפטר צעיר כבן 22, אשר סבל ממחלות רקע קשות ואובחן כחולה בשפעת החזירים. ממשרד הבריאות נמסר, כי על אף חוסר ודאות הקשר בין מותו לבין השפעת הוחלט למנותו כמקרה המוות ה-13 כתוצאה מהמחלה.

עד היום אובחנו בישראל 2670 איש כמי שנדבקו בודאות בנגיף, אולם ההערכה היא כי מספר החולים גדול לפחות פי 2. עד היום אושפזו במחלקות לטיפול נמרץ 43 איש שנדבקו בנגיף, 13 מתוכם נפטרו. מרביתם של המאושפזים והנפטרים משתייכים לקבוצות הסיכון למחלה.