
תא"ל יואב מרדכי, ראש המינהל האזרחי, נפגש בסעודה לשבירת צום הרמדאן עם מנהיגים באוכלוסיה הפלסטינית שם בישר להם כי כיום יש ביהודה ושומרון פחות מ 14 מחסומים מאוישים ושהמנהל האזרחי והאו"ם יקימו צוות משותף למיפוי המחסומים.
יו"ר ועד מתיישבי השומרון בני קצובר הגיב על הדברים בערוץ 7 ואומר כי מסודבר במדיניות מופקרת, כלשונו, שגורמת לפלשתינים להרים ראש ולהבין שבסופו של דבר היהודים הם הנתינים של הפלשתינים "זה חלק נכבד מההידרדרות שמתפתחת תחת השלטון החדש בישראל שנוהג בדיוק כמו ממשלת שמאל לכל דבר, מורידים לפלשתינים מחסומים, מתחנפים אליהם, נותנים להם הכל, וליהודים חוסמים כבישים, המסר הכללי הוא שאנחנו בדרך להקמה של מדינה פלשתינית".
לדבריו הפלשתינים בתקופה האחרונה חשים שהאדמה נשמטת לאט לאט מתחת רגלי היהודים "אני רואה אותם בשטח, הם מבינים שאנחנו ניתן להם הכל, יש להם אומץ וביטחון ואין ספק שזה יביא בסוף לטרור. היום אפילו כשעוצרים ערבים במחסומים הם מתנהגים בחוצפה הולכת וגדלה, ואומרים לחיילים מי אתם שתעצרו אותנו, המעמד של צה"ל הולך ומתערער, ותא"ל יואב מרדכי ראש המנהל האזרחי, ברוב חוצפתו וטיפשותו עוד מעיז להכניס בדלת האחורית גורמים אחרים כמו האו"ם שיקבעו אילו מחסומים להשאיר ואילו לפתוח".
קצובר טוען שנתניהו יכול לשנות את המצב העגום הזה "כמו שנתניהו בנה את שכונת הר חומה בזכות לחץ מאסיבי של חבריו בימין שאלצו אותו לבנות את הר חומה למרות ההתנגדות הבינלאומית כך היום צריך ללחוץ אותו להפסיק את ההקפאה".
לטענתו יפה עשתה ח"כ חוטובלי שכינסה את ראשי המועצה ביש"ע כדי לטקס עצה מה לעשות, "היה פה כינוס מעניין מאוד של כל הגופים ביש"ע, הגענו למסקנה שאי אפשר רק לבוא בטענות רק לאהוד ברק אלא לראש הממשלה שנותן לו חבל ארוך מדי ומתחבא מאחורי הגב שלו".
הוא מציין כי היו מספר מסקנות אופרטיביות מהכינוס של ראשי המועצות "קודם כל צריך להקים ועדת שרים לענייני התיישבות שתמשוך את הסמכויות משר הביטחון, כמו כן להקים פורום שילחץ על נתניהו, אין מנוס אלא לגייס את כל הכוחות בתוך הליכוד כמו גם להביא לכינוס של מרכז הליכוד שגם שם יפעילו עליו לחץ. אני זוכר איך בזמן הקמת הר חומה, הפורום של חברי הכנסת היה הולך בכל ימי רביעי להר חומה במקום להצביע במליאה עד שנתניהו נכנע, גם עכשיו הח"כים מהימין צריכים לעזוב את המליאה ולהגיע לשומרון".
קצובר סבור כי יש כרגע חברי כנסת רבים שהחליטו לצאת למאבק בנתניהו "הממשלה הזאת מנוונת את היישובים, יש צווים דרקוניים נגד הבנייה, לא נותנים להעביר קרוונים ולא מאשרים תכניות, חברי כנסת רבים שעדיין מדברים בטון מינורי נמצאים על סף התפרצות, כולם פה על סף רתיחה, ויש לנו עכשיו שעת כושר אמיתית".