
מקרה מוות נוסף של חולה שנדבק בשפעת החזירים. ממשרד הבריאות נמסר, כי גבר כבן 62 שסבל ממחלה כרונית קשה ואובחן כחולה גם בשפעת החזירים נפטר בבית החולים איכילוב בת"א.
במשרד מדגישים כי אין וודאות שהמוות נגרם כתוצאה מהנגיף, אולם מכיוון שלא ניתן לשלול קשר שכזה נספר גם מקרה זה כמקרה מוות כתוצאה מהשפעת.
אמש דווח, כי גבר בן 49 שאובחן כחולה בשפעת החזירים מת בבית החולים קפלן ברחובות. האיש סבל מהשמנת יתר וממחלת ריאות כרונית. גם במקרה זה נמסר ממשרד הבריאות, כי למרות שאין ודאות לא ניתן לשלול כי הוא מת מהמחלה ועל כן הוחלט למנות אותו כמקרה מוות נוסף מהנגיף.
ביום חמישי דיווח בית החולים רמב"ם כי גבר בן 66 מאזור הצפון שסבל ממחלות רקע מת הלילה במחלקה הפנימית, לאחר שאובחן כחולה ודאי בשפעת החזירים. בנוסף, אשה בת 60, חולת סרטן שהגיעה באחרונה מרוסיה לקבלת טיפול בישראל מתה במחלקה ההמטולוגית בבית החולים רמב"ם לאחר שאובחנה כחולה ודאית בשפעת.
ביום חמישי בבוקר נמסר מבית החולים שערי צדק, כי תושב קרית ארבע בן 22 מת, לאחר שנדבק בשפעת החזירים. הצעיר, שסבל ממחלות רקע קשות, אושפז לפני שבועיים וחצי בבית החולים שערי צדק בירושלים ומת כתוצאה מסיבוך של המחלה.
ביום ראשון מתה מהמחלה ורד בסון-גירון, בת 27, שלא סבלה מכל מחלת רקע אחרת. לדברי בני המשפחה, ניתן היה להציל את ורד ונראה כי מותה נבע מרשלנות רפואית של בית החולים.
