שר התעשייה, המסחר והתעסוקה, בנימין (פואד) בן אליעזר, פתח היום (שלישי) את שנת הלימודים בבתי הספר המקצועיים של משרד התמ"ת.

השר סייר בבית הספר אורט מצל"ח ואורט יחש"מ בבסיס צריפין. בבתי הספר לומדים תלמידי תיכון את מקצועות אמנות הבישול, לוגיסטיקה ומקצועות הרכב המודרני.

השר חנך במהלך הסיור תוכנית לימודים חדשה ב"אומנות הבישול", בה שם דגש נרחב על הכשרת הצעירים לעבודה בבישול סיני, תאילנדי, יפני והודי, במסגרת מדיניות צמצום העסקת עובדים זרים. חלק מהתלמידים יבצעו את התמחותם בשנה שנייה ושלישית ללימודיהם במסעדות אסייתיות.

לסיור הצטרפו מנהל האגף להכשרה מקצועית, שלום בן משה; קצין חימוש ראשי, תא"ל אייל אלוק; קצין לוגיסטיקה ראשי, תא"ל יצחק (איציק) בן-טוב ומנכ"ל אורט ישראל, צבי פלג.

השר בן אליעזר אמר לתלמידים כי "אני מתמודד בימים אלו עם מאות אלפי דורשי עבודה, ושם דגש נרחב על ההכשרה המקצועית כאחד הכלים להתמודדות עם הבעייה. אתם חייבים להמשיך ולהשקיע כדי לרכוש לעצמכם מקצוע, וכך ייפתחו בפניכם אפשרויות נרחבות לתעסוקה בעתיד". השר שיבח את פועלם של מפקדי צה"ל והמנהלים והמורים בבתי הספר. "בעבודתכם אתם מצילים דיני נפשות. כל תלמיד שחוזר למסלול מקבל את חייו בחזרה ואת האמונה בעצמו ובכך שהוא מסוגל".

 
\