
עיריית ירושלים זועמת על החלטת ועד העובדים לפתוח בשביתה במסגרתה מושבתים שירותי התברואה, החינוך והפיקוח העירוני. בהסתדרות אומרים כי העירייה מעסיקה כ-3,500 עובדי מיקור חוץ בחברות העירוניות באמצעות עמותות ללא תנאים סוציאליים וללא ביטחון תעסוקתי.
"עיריית ירושלים והעומד בראשה רואים בחומרה את התנהלות ועד העובדים אשר לקח כבני ערובה את תושבי ירושלים, הורים וילדים כאחד. זוהי מלחמה על שלטון החוק וניסיון לקעקע את פעולותיהם של מבקרת העירייה, המשטרה והפרקליטות בחשיפת מעשי שחיתות מרמה והפרת אמונים של עשבים שוטים", נמסר מהעירייה.
"השביתה המתחוללת בימים אלו עוסקת אך ורק בניסיון וועד העובדים להציל מקורבים. זוהי פעולה כנגד שלטון החוק ומדיניות ההקפדה על טוהר המידות של ראש העיר והנהלת העירייה הנוכחית. לא בכדי, מסרי הוועד בלתי עקביים והוועד נכשל בשמירה על קו אחיד בקשר למניע השביתה. הדרישות הנשמעות בתקשורת אינן הסיבות האמיתיות לסכסוך העבודה ומטרתן אינה קידום העובדים אלא קידום הועד תוך ניצול ציני של העובדים ותושבי העיר. הועד מקפיד שלא להגיע לישיבות מו"מ, מסרב להידבר ונועל כל ערוץ ענייני של דיאלוג", אומרים בעיריית ירושלים.
בעירייה טוענים כי מהתנהלות הועד מסתבר שהשביתה היא המטרה ולא האמצעי. "התנהלות זו מעידה על חוסר תום לב מדאיג ומצער ושימוש בלתי תקין בכח השביתה על גבם וחשבונם התושבים".
באשר לגני הילדים - משרד החינוך והעירייה נערכו לפתיחת הגנים בסיוע של הורים, "לצערנו חלק מהגנים לא נפתחו, אנו ממליצים להורים להתקשר לגן ולברר, עד אשר תסתיים השביתה. העירייה מביעה צער על הסבל וחוסר הנוחות הנגרם לתושבי ירושלים".
