ח"כ יריב לוין (הליכוד) מגיב לגל האלימות והפשיעה שעלה בקיץ האחרון בעשרות אחוזים. ח"כ לוין מציע לפעול בשני מישורים, "יש לעשות מהלך משולב, לקבוע סדרי עדיפויות באכיפה ולהפסיק להתעסק עם כל מיני אכיפות פוליטיות כמו המאחזים והתנחלויות ולהשקיע את המאמצים באכיפה האמיתית בפשיעה שאזרחים רבים סובלים ממנה", אומר עו"ד ח"כ לוין.
"במקביל יש לפעול לחקיקה שתיתן בידי רשויות אכיפת החוק את הכלים המתאימים כדי להתמודד עם הפשיעה, הדוגמא הבולטת ביותר היא סוגיית המאבק באלכוהול, נדרש מהלך חקיקה שיאפשר להחרים את הבקבוקים לפני שאדם משתכר ולא אחרי שאדם כבר גורם נזקים לחברה. הגשתי הצעת חוק שלבני נוער ייאסר לשתות אלכוהול במקומות ציבוריים, אני מקווה שהממשלה תתמוך בה".
לדבריו, יש צורך לתת סמכות בידי שוטרים ופקחים ולהחרים בקבוקי אלכוהול מבני נוער שמתגודדים ברחובות, "שזה ייאכף ויתאפשר אנחנו נרגיש שינוי אמיתי באווירה וירידה באלימות".
לוין מוסיף כי יש לפעול גם בתחום המערכת החינוך בישראל, "במערכת החינוך בישראל נדרשת חשיבה מחודשת ולא רק בנושא האלימות אלא גם בציונות והיסטוריית עם ישראל, אם נחנך ונגדל ילדים שמחוברים לשורשים עם ערכים הדבר יבוא לידי ביטוי ביום יום , ורמת הפשיעה ואלימות בארץ תרד באופן משמעותי".
