
בכנס בירושלים תחת הכותרת "מוסר ומלחמה ביהדות" יעסקו שורה של רבנים בשאלה עד כמה צה"ל צריך להיות מוסרי ולהתחשב בחוקים הבנלאומיים כשהוא נלחם באויבי ישראל שמתבצרים בתוך אוכלוסיה אזרחית.
הרב יהושע בן מאיר, ראש ישיבת שבות ישראל באפרת אחד המרצים בכנס אמר לערוץ 7 כי כל המלחמות שעברה מדינת ישראל הם מלחמות מצווה ולכן כמעט ואין שום צורך להתחשב בחוק הבנלאומי, "התורה לא כפופה לשום דבר יחד עם זאת יש מקרים מסוימים בהם צריך להתחשב גם בחוק הבנלאומי, המקרים האלה הם או במלחמות בין הגויים עצמם, מלחמות כאלה מותרות רק בתנאים מסוימים ואם הגויים עומדים בתנאים האלה, גם אנחנו היהודים נוכל להכיר בתוצאות של המלחמות הללו והמלחמות מהסוג השני שצריך להתחשב בחוקים הבנלאומיים, אלא מלחמות רשות של ישראל, אם עם ישראל רוצה לתקוף מדינה בגלל סיבות שאינם קיומיות כמו לדוגמא בגלל סיבות כלכליות פה צריך להתחשב בחוק הבנלאומי וצריך בהזדמנות הזאת להזכיר כי החוק הבנלאומי לא מתיר בימינו לצאת למלחמה כדי לפתור סכסוך בין שתי מדינות ולקבוע עובדות בשטח".
לדבריו כל מלחמות ישראל בעת החדשה היו מלחמות מצווה "מדובר על מלחמות מגן, שהן מלחמות מצווה לכל דבר, זו מצווה מן התורה ואף אומה או חוק בינלאומי לא יכול למנוע את זה מאיתנו".
לטענתו גם במלחמה מצווה יש קווים אדומים שאסור לעבור אותם "אם לדוגמא יורים עלינו קסאמים מעזה, אז לא נבוא ונהרוג את כל העזתים שכולם ימותו, צריך לעבוד במידה, וגם כאן יש כללים, הרי לא יעלה על הדעת שדוקא אנחנו נתנהג כגרועים שבאומות, אז וודאי שאוכלוסיה פלשתינית שנותנת מחסה או תומכת באויב שלנו, גם בה מותר לפגוע, אבל לו יצוייר שיש בלבנון כפר נוצרי שלא קשור אלינו בוודאי שאסור להפציץ אנשים חפים מפשע, להגיב בירי מאסיבי כן, אבל ירי בלי הבחנה לא".