
העיתון הסעודי "עוכאז" מדווח (5 בספטמבר 2009) בהסתמכו על מקורות פלסטינים, כי עסקת שליט עומדת בפני סיכום סופי. לדברי המקורות הפלסטינים הקבינט הישראלי אישר בישיבתו ביום רביעי האחרון את שחרורם של אלף אסירים, מהם 450 הנמנים על שורות חמאס ו- 550 על ארגוני הטרור האחרים. מרוואן ברגותי, מייסד ומפקד גדודי אל-אקצה באיו"ש נכלל ברשימת המשוחררים.
עוד נמסר בדיווח, כי זימונו של מנהיג חמאס ח'אלד משעל לקהיר בסוף השבוע נעשה על פי בקשתם של ראש המודיעין המצרי עומר סולימאן והמתווך הגרמני ארנסט אורלאו. אמש (4 בספטמבר) מסר העיתון הסעודי "אל-ווטן, כי משעל יגיע לקהיר על מנת לתת את האישור הסופי לעסקת שליט. בניגוד לדיווחים האופטימיים ממקורות פלסטינים מנסה מצרים להוריד ציפיות באשר לשיחותיו של משעל בקהיר. גורמים מצרים מסרו לעיתון הכוויתי "אל-ג'רידה", כי ביקורו של משעל קשור לשיחות הפיוס עם ארגון פתח ולא עסקת שליט.
בתוך כך, יו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן) נועד בקהיר עם הנשיא חוסני מובארק בדרכו לשיחות בסעודיה. לא התקיימה פגישה בינו לבין ח'אלד משעל ששהה באותה עת בקהיר. אבו מאזן חזר על סירובו לפגוש את רה"מ בנימין נתניהו בגלל המשך ההתנחלות. "כאשר אנו אומרים שהפסקת ההתנחלות היא תנאי איננו מציבים כל תנאי שהוא, שכן הדבר מופיע במפת הדרכים אלה ההתחייבויות הראשונות של ישראל שטרם בוצעה עד כה... הכרחי הוא שישראל תפסיק את כל הפעולות (של ההתנחלות) ולאחר מכן נלך למו"מ על הסדר הקבע", אמר אבו מאזן.