
במשרד התשתיות הלאומיות מביעים שביעות רצון רבה מהנתונים שהתקבלו על היקפי החיסכון בצריכה הביתית במים בעקבות היטל הבצורת.
מנתוני חודש אוגוסט האחרון עולה, כי בצריכת המים הביתית חלה ירידה חדה בהיקף של כ- 13 מיליון מטר קוב (מלמ"ק), לעומת אוגוסט של השנה שעברה. באוגוסט 2009 עמדה הצריכה הביתית בישראל על 61.2 מלמ"ק, בעוד בחודש המקביל אשתקד צרך המגזר הביתי כ-74 מלמ"ק.
הנתונים מאוגוסט 2007 מעידים על צריכה ביתית של 78.6 מלמ"ק. השוואה בין אוגוסט 2007 לאוגוסט 2008, בו החל קמפיין החיסכון במים מעידה כי אמנם נרשמה ירידה, אך היא עמדה על 4.5 מלמ"ק בלבד.
בעקבות הנתונים המעודדים אמר שר התשתיות, ד"ר עוזי לנדאו, כי "ניכר שציבור הצרכנים הישראלי הבין את המצב הקשה ונרתם למשימה שעמדה לנגד עינינו: הצלתו של משק המים".
עוד הוסיף השר, כי "השינוי הגדול בין נתוני אוגוסט 2008 בו פעל קמפיין החיסכון בלבד, לבין 2009 בו נוסף ההיטל הוא ברור, חד משמעי ומוכיח את יעילותו ונחיצותו של ההיטל, על אף או הנוחות והקשיים הכרוכים בו".
