הצפון מתמלא
הצפון מתמלאש. כהן. ערוץ 7

גם בראש השנה תש"ע נמשכת מגמת השנים האחרונות, של בילוי החג, בהרכב משפחתי בנופש מחוץ לבית. ברוב חדרי האירוח והמלונות בגליל, בגולן וסביב הכנרת, כבר נרשמת תפוסה של 95% וזאת, באתרי הנופש המציעים חופשה לזוגות בלבד ללא ילדים, עומדת גם היא על תפוסה גבוהה של כ- 90% .

יו"ר פורום התיירות הכפרית בגליל ומנכ"ל כפר הנופש גונן, מאיר (כושי) לוי, מציין כי הביקוש רק הולך וגובר סמוך לחג, ומציין כי גם בהזמנות לחופשת הסוכות ישנו ביקוש גבוה "המעודד מכל, הינה העובדה, כי אחוז הלקוחות החוזרים מדי שנה וחג, נמצא בעלייה מתמדת". עוד מציין לוי, כי בשל סוף השבוע הארוך כחלק מראש השנה, הוצע לנופשים בגליל ברוב המקומות דיל מיוחד ל- 3 לילות ורובם בחרו בו.

בארוחת החג בכפר הנופש גונן יגיש שף יפתח צפריר, קדירת בקר עם פירות יבשים, דבש תמרים, יין וקינמון בעיטור רימונים, שוקי עוף במרמלדת תפוז, תפוח ודבש ופילה סול במרינדת שום, שמיר, לימונים ושמן זית.

מנכ"ל מלון פסטורל, דובי בנארי אומר: "נראה כי בשנים האחרונות נוצר טרנד חדש בו משפחות מורחבות מזמינות מספר רב של חדרים כדי לחגוג יחדיו את כל ימות החג, לעיתים הזמנות של עד 20 חדרים למשפחה", בנארי הוסיף, כי רוב ההזמנות בוצעו מספר שבועות לפני החג ורובן לשלושה לילות.

בארוחת החג במלון פסטורל, מארח שף אילן שליידר את השפית בל קפצן (מקייטריג-משהו מתבשל), השניים יבשלו שפונדרה ברוטב ערמונים, סילאן וקונפי שום, שוק טלה עם חבושים בציר רימונים, חריימה קבב דגים על מצע קוסקוס, פורל מנחל הדן במרינדת לימון, אנשובי, צלפים ושמן זית ועוד, לצד המנות יוגשו יינות יקב הרי גליל.