
שר החוץ, אביגדור ליברמן, סיים הערב (חמישי) את ביקורו באפריקה והמריא לישראל. השר ליברמן ביקר באתיופיה, קניה, גאנה, ניגריה ואוגנדה, נפגש עם ראשי המדינות, חתם על הסכמים מדיניים, כלכליים ומש"בים וחנך פרויקטים משותפים לישראל ולמדינות המארחות.
לפני שהמריא מאוגנדה לישראל השתתף השר ליברמן בטקס בשדה התעופה באנטבה לזכר הרוגי פעולת החילוץ של מטוס "אייר פראנס" החטוף.
השר ליברמן אמר בטקס כי מבצע אנטבה הוא "ההוכחה לנחישות שלנו ללחום בטרור ובטרוריסטים ולחיות כעם חופשי בארצנו. שילמנו מחיר כבד כי לא הייתה לנו מדינה חופשית לפני 70 שנה, והיום אנו יודעים את החשיבות שבמדינה עצמאית עם צבא חזק וחיל אויר חזק לעם היהודי", אמר. השר ליברמן גם הודה לממשלת אוגנדה על האפשרות שהעניקה לערוך את הטקס הזה.
עם תום הביקור אמר השר ליברמן כי, הביקור היה מוצלח מאוד והשיג את המטרות שלשמן הוא נועד, חיזוק הקשרים ההיסטוריים עם מדינות אפריקה שישראל הזניחה במשך שנים רבות וחיזוק הקשרים הכלכליים בין המדינות. השר ליברמן אמר כי הוא גילה עניין רב מצד המדינות המארחות בחיזוק הקשר עם ישראל ובמיוחד בהידוק הקשרים הכלכליים, וכי למשלחת העסקית הגדולה שהתלוותה אליו הייתה תרומה רבה לעניין. כמו כן, גיליתי, אמר השר ליברמן, הערכה רבה לפעילות מש"ב בתרומה להתמודדות אפריקה עם אתגרי הפיתוח.
השר ליברמן צפוי לצאת בשבוע הבא לביקור בין שלושה ימים במדינות הבלקן, קרואטיה סרביה ומונטנגרו. השר ליברמן יחתום בסרביה על הסכם לביטול הויזות בין המדינות.
הביקור הוא שלב נוסף במדיניות שעליה הכריז השר ליברמן עם כניסתו לתפקיד, של פיתוח כיוונים חדשים במדיניות החוץ הישראלית ושנועדה לחזק את מעמדה של ישראל בגופים בינ"ל ובקרב אזורים ומדינות שהוזנחו במשך שנים רבות.
