מחר, יום שני בבוקר, יקיימו ראשי הרשויות וסגניהם הפגנת מחאה מול לשכת ראש הממשלה בירושלים. במקביל, החל משעות הבוקר ייצאו מאות רכבים – משאיות אשפה, רכבי כיבוי אש, טנדרים ואוטובוסים של המועצות האזוריות משולטים בשלטי המאבק ("ביבי הורס שוב את הרשויות המקומיות") – בנסיעה איטית לכיוון ירושלים.

במקביל, יתקיימו הפגנות נקודתיות וחסימות כבישים ע"י רשויות מקומיות שונות. עיקר העומס יורגש בכביש 1 לכיוון ירושלים. מפת הכבישים הצפויים להיות עמוסים / חסומים מחר, בעקבות נסיעת המשאיות וההפגנות:

בדרום:

צומת מסמיה

צומת בית קמה

בצפון:

צומת יקנעם

צומת מגידו

ואדי ערה

יגור

פארדיס

במרכז:

צומת מסובים

צומת שפירים

איזור נתב"ג

בתוך כך, הודיעו ארגון ההורים, בראשות איציק מיימון, הורים לילדים מן החינוך המיוחד וארגון הנכים למרכז השלטון המקומי כי הם תומכים במאבק. ארגון הנכים הודיע כי בכוונתו להצטרף להפגנה מחר  מול לשכת ראש הממשלה ומול לשכת שר האוצר וארגון הכבאים הודיע כי יצטרף למחאת השלטון המקומי והחל ממחר לא יגיעו לתחנות הכיבוי.

גם מחר  יהיו שיבושים בשירותי הרשויות המקומיות.  לא תתקיים קבלת קהל ברשויות המקומיות, בלשכות הרווחה, לא ייעשו ביקורים של עובדים סוציאלים ולא תיאסף אשפה  ועובדי השלטון המקומי לא יתייצבו לעבודה (מאבטחים, סייעות גננות, שרתים).

שלמה בוחבוט, ראש עיריית מעלות תרשיחא ויו"ר מרכז השלטון המקומי: אני שמח שרשויות רבות נענו לקריאתנו, רוב הרשויות המקומיות אכן השביתו את השירותים המנוציפאליים. לצערי מדובר בשביתת המחשה ולא בשביתת אזהרה. בעוד כחודש הרשויות המקומיות יקרסו ולא יוכלו להמשיך לתת שירותים. אנו ממשיכים מחר בשביתה כללית, העובדים יהיו ברשויות , אך לא יקבלו קהל. לצערי יש דיס אינפורמציה מצד גורמים שונים וביניהם שרים בממשלה המנסים לפגוע במאבק המוצדק שלנו ולא מבינים שעם דיס אינפורמציה הם פוגעים ברשויות המקומיות.  אם אנחנו נקרוס מחר בבוקר לשרים השונים לא יהיה עם מי לעבוד".

לדבריו, "קרוב ל 150 רשויות מקומיות עומדות לקרוס תוך שבועות רק בגלל הגזירות והקיצוצים הציניים של הממשלה. מי שישלם את המחיר הם האזרחים. השביתה נועדה גם למנוע את העלאת הארנונה וגם לבטל את היטל הבצורת שייעלה לכל משפחה אלפי שקלים". 

בוחבוט הוסיף, כי "ראש עיר שלא מצטרף למאבק הצודק של מרכז השלטון המקומי, פוגע בראש ובראשונה בתושבי העיר שלו, ומפקיר אותם לשלם מכיסם ומחינוך ילדיהם את גזירות הממשלה, שמבקשת לחתוך לרסיסים את הערים והמועצות. צעדי המחאה שלנו הם מחויבות למען עתיד החינוך בישראל, לפני שישקע למצולות האנרכיה אליה מובילים נערי האוצר את נתניהו וממשלתו".