בימים אלה עורכת הועדה לאיתור מועמדים ליועץ המשפטי לממשלה ראיונות עם מועמדים אפשריים לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה הבא בשל מדינת ישראל.
עו"ד נדב העצני מזהיר בערוץ 7 מאפשרות שממשלתו של בנימין נתניהו תכתיר לתפקיד החשוב מועמד מהשמאל, "התחזית שלי מבוססת על ההתנהלות של הממשלה הנוכחית עד כה, בשבועות האחרונים רצים כל מיני שמות לתפקיד ויש חשיבות רבה שהיועץ המשפטי הבא יוכל להביא לידי ביטוי את מדיניותה של הממשלה כמובן על בסיס אמות הדין והצדק, אבל יש תופעה ידועה שאחרי שממשלות ימין עולות לשלטון הם מאמצות את מדיניות השמאל וגם ממנות מועמדים של השמאל לתפקידים בצמרת המדינה, כך היה עם מינויים של יצחק זמיר ומני מזוז לתפקיד היועצים לממשלה ולא צריך להזכיר כמה הם אהבו את המתנחלים".
לדבריו מחול השדים שנוצר כשהעלו את שמו של שופט בית המשפט המחוזי נועם סולברג כמועמד אפשרי לתפקיד היועץ רק ממחישה את המגמה המסוכנת שהוא מתאר "נועם סולברג הוא שופט ראוי ביותר, אדם ששימש כעוזרו של היועץ המשפטי לממשלה ויש לו את כל התכונות להיות יועץ מעולה, אבל איך שעלה שמו מייד התחילו כל ההשמצות, בגלל שיש לו כיפה על הראש, בגלל שהוא שייך לימין וגם כי הוא מאלון שבות, התחילו לשאוב פסקי דין כביכול שערורייתיים שלו, רצו לחזור על מה שעשו לשופט דרורי, כאילו סולברג זיכה את אנשי כך שתקפו את אחמד טיבי, למרות שבאמת התברר שהם לא תקפו, הם טענו שסולברג גם נמנע מלהתערב בהחלטת שר הפנים שלא להנפיק דרכון לאדם שהשתמט מהצבא וברח לארה"ב".
לטענתו המקרה של נועם סולברג הוא רק ההתחלה "הסיפור של נועם סולברג הוא רק משל, המטרה היא להרתיע את ראשי הממשלה והשרים ממינוי אנשים מהימין, כאלה שיוכלו להביא לידי ביטוי על פי החוק את מדיניות הממשלה".
העצני חושש כי התנהלותו של ראש הממשלה עד עכשיו מוכיחה כי נתניהו הולך בכיוון מאוד ברור ומגמתי "לפני הבחירות נתניהו אמר דברים מאוד ברורים על המשך הבנייה ביהודה ושומרון ונגד המדינה הפלשתינית הוא אף זימן שלושה ימים לפני הבחירות כל מיני עיתונאים לבית של אבא שלו כי להצהיר הצהרות שדיברו על הצורך בהמשך הבנייה הצהרות חדות וברורות והנה כעת הוא מנהל מדיניות הפוכה".
לדבריו חוסר האמינות של ראש הממשלה היא זו שגרמה למשא ומתן הקואליציוני בין האיחוד הלאומי לליכוד להתפוצץ "אני הייתי חלק מצוות המו"מ שניהל עם הליכוד את השיחות הקואליציוניות, ישבנו מול גדעון סער ודיברנו על נוסחאות שדיברו על נרמול החיים של תושבי יש"ע שיהיו שווי זכויות לתושבים בתוך הקו הירוק, הם הבטיחו לנו שזה מה שהם יעשו, ביקשנו שהם יחתמו לנו אבל הם סרבו והיום אתה באמת רואה שהם מקפיאים את הבנייה, אדם ביו"ש לא יכול לסגור מרפסת כי הוא צריך אישור של הדרג הפוליטי".