הלמ"ס מפרסמת היום (שני) שורה של נתונים חברתיים השוואתיים בין גברים ונשים, אשר רובם מצביעים על פער מהותי לרעת המין הנשי.

הנתונים כולם לקוחים מסקר ומנתונים אובייקטיביים הנכונים לשנת 2007, ועל כן כלל אינם מושפעים מהמשבר הכלכלי הנוכחי, ועל כן מעידים אולי טוב יותר על מצבה של החברה הישראלית.

על פי הנתונים, נשים נמצאו בסיכון גבוה יותר מגברים בישראל לחיות במשקי בית עניים בשנת 2007. 26% מהנשים בגיל 18 ומעלה נמצאו בסיכון לעוני לעומת 24% מהגברים. בשנת 2007 כ-90% ממשקי הבית של מבוגר יחיד עם ילדים בישראל היו נשים חד-הוריות,  36% ממשקי בית אלו נמצאו בסיכון לעוני.

בקרב ילדים הנתונים מדאיגים אף יותר, בשנת 2001, 33% מהילדים בישראל היו בסיכון לעוני בעוד שבשנת 2007 השיעור עלה באורח חד ל-40%. בשנת 2007, 27% מהילדים היהודים נמצאו בסיכון לעוני לעומת 73% מהילדים הערבים.  בישראל ובכל מדינות האיחוד האירופי, שיעור הילדים בסיכון לעוני גבוה יותר מהשיעור בקבוצת גיל העבודה (18-64). בשנת 2007, שיעור הסיכון לעוני בקרב כל קבוצות הגיל בישראל היה גבוה יותר לעומת מדינות האיחוד האירופי.

נתון נוסף שנבדק הוא שביעות הרצון מהעבודה ושביעות הרצון מההכנסה. 15% מהמועסקים בני 20 ומעלה לא היו מרוצים מעבודתם, 44% לא היו מרוצים מהכנסתם. 9% מהמועסקים חששו לאבד את מקום עבודתם במהלך השנה; 54% העריכו שאם יאבדו את מקום העבודה במהלך השנה, יש סיכוי גדול שיצליחו למצוא עבודה אחרת באותה רמת שכר.

17% מהגברים לא היו מרוצים מעבודתם לעומת 13% מהנשים. אף על פי כן, 50% מהנשים לא היו מרוצות מהכנסתן לעומת 40% מהגברים. בלמ"ס מציינים, כי ייתכן שהדבר קשור למשלחי היד האופייניים לגברים ולנשים. למשל, בקרב עובדי הוראה, ש-80% מהם נשים, 38% מרוצים מההכנסה, ומצד שני, בקרב מתכנתים, הנדסאי מחשב ומהנדסים, ש-67% מהם גברים, 77% מרוצים מהכנסתם.

הנתונים המדאיגים - ויתור על אוכל:

בשנים 2003-2007 חלה עלייה של 7% בהיקף הצעירים המוותרים על מזון (14% לעומת 21%) עקב קשיים כלכליים. 23% מהנשים דיווחו כי ויתרו על מזון לעומת 18% מהגברים. שיעור החרדים שוויתרו על מזון כפול משיעור החילונים (30% לעומת 15% בהתאמה). מצבם של הערבים הוא הקשה ביותר: משנת 2003 עד 2007 שיעור המוותרים על מזון יותר מהוכפל (21% לעומת 50% בהתאמה).

בקרב משקי בית בעלי הכנסה נמוכה (עד 2,000 ש"ח ברוטו לנפש) חלה עלייה של 14% בשיעור המוותרים על מזון בשנת 2007 לעומת 2003 (41% לעומת 27% בהתאמה), בעוד שבקרב משקי בית בעלי הכנסה גבוהה (מעל 4,000 ש"ח ברוטו לנפש) לא חל כל שינוי בשיעור זה (4%).