
שר המדע פרופ' דניאל הרשקוביץ, יו"ר 'הבית היהודי', מביע בראיון ליומן ערוץ 7 סיפוק רב על מה שהוא מגדיר כ"העמידה כסלע איתן של נתניהו מול הלחץ האמריקאי".
הוא מזכיר בדבריו את סירובו של נתניהו לקבל את הדרישה האמריקאית להקפיא לחלוטין את הבניה ביו"ש. "האמריקאים הפעילו לחץ כי נתניהו היה רחוק מאוד מלקבל את דרישותיהם. ראש הממשלה הודיע שנושא הריבוי הטבעי לא ייפסק וזה היה לצנינים בעיני האמריקאים. הוא אמר שאולי לא תהיה התרחבות מעבר לריבוי הטבעי אבל זה בתמורה לפעילות ש מדינות ערב", הוא מזכיר ומגדיר את עצם הדרישה האמריקאית הזו כפגומה מוסרית. "אי אפשר להגיד על התיישבות של יהודי שהיא בלתי חוקית. החוק היחיד הוא חוק התורה. מה, אפשר להגיד ליהודים שלא ילדו? הם גם רצו הקפאה בירושלים". הוא מוסיף.
הרשקוביץ אינו חושש ממדרון חלקלק בו נמצא נתניהו ולטעמו העמידה בלחצים המאסיביים שהופעלו עליו מוכיחה שיש ביכולתו להמשיך בדרך זו. "הצורה המכובדת שראש הממשלה עמד בלחצים המאסיביים נותנת פתח תקווה לכך שעמידתו תימשך", מקווה השר הרשקוביץ ומוסיף שמפלגתו ותמכי עמדותיה מסייעים לו לעמדו בלחצים מעין אלה.
עוד הוא מציין כי נתניהו מציב את עמדתו זו כאשר הוא עומד בפני לחצים משמעותיים ביותר מהעולם, כאשר ארצות הברית היא במוקד, אך גם מדינות אירופה אינן חדלות מללחוץ. "אנחנו צריכים לשים לב לכל התפתחות", אומר
בדבריו מבהיר הרשקוביץ כי הוא עצמו מתכוון להתנגד בדיונים שיתקיימו בממשלה "לכל צורה של הקפאה", כלשונו.
בהתייחסו לדו"ח גולדסטון אומר השר הרשקוביץ כי כעת המשימה העומדת בפני הממשלה ובפני ראש הממשלה היא להציג לעולם כולו את האבסורד שבדו"ח זה, "להראות עד כמה הוא מגוחך", ולטעמו כבר כעת ניתן לקבוע כי מדינות ברחבי העולם מבינות את העמדה הישראלית ומבינות את האבסורד העומד מאחורי הדו"ח. לטעמו עצם הניסיון להתמודד עם דו"ח זה משפטית מעניק לו לגיטימציה מיותרת.
