הישגים מצויינים. כהן
הישגים מצויינים. כהןפלאש 90

מפכ"ל המשטרה, רב ניצב דודי כהן, ביקר היום (שלישי) ביחידה המרכזית של מרחב נגב במחוז הדרומי של המשטרה, ואמר לנוכחים כי "ימ"ר נגב היא יחידה עם הסטוריה מצוינת ארוכת שנים, עם עבר והווה מדהים, ואף עם ראייה רחבה ולאומית לאתגרי העתיד".

בביקור השתתפו גם מפקד המחוז הדרומי, ניצב יוחנן דנינו ומפקד מרחב הנגב תנ"צ אבשלום פלד. במהלך הביקור קיבל המפכ"ל סקירה מקיפה ממפקד הימ"ר, סנ"צ יוסי כהן, על פעילות היחידה בתחומים מגוונים ובהם הטיפול בפשיעה חמורה, הברחות סמים מהגבולות, סכסוכי עבריינים, פעילות כנופיות בתחום הסחיטה ודמי חסות, עבירות הרכוש וסכסוכי עבריינים.

סנ"צ כהן הוסיף וסיפר לבכירים, כי בלשי היחידה טיפלו מתחילת השנה ב-130 תיקים, למעלה מ-80% מהם הסתיימו בכתבי אישום שהוגשו תוך ימי מעצרם של החשודים. בגבולות נתפסו כ-120 ק"ג הרואין, עשרות ק"ג  של חשיש וסמים מסוכנים אחרים. כהן ציין, כי עד כה הופעלו 5 סוכנים שהפלילו עשרות רבות של סוחרי סמים, עברייני רכוש ואלימות.

מפקד המחוז הדרומי, יוחנן דנינו, התייחס בדבריו לנתונים ולהישגי היחידה בלחימה בפשיעה, וציין כי היעד הראשון אותו קבע עם הכנסו לתפקיד הוא "אכיפה נחושה". דנינו הדגיש כי ימ"ר נגב "הרימה את הכפפה" ופועלת על מגוון יחידותיה וטובי שוטריה להשגת היעד.

דנינו סיפר, כי בתחום עבירות הסחיטה ודמי חסות הוגשו עשרות כתבי אישום וזאת למרות שבמרבית המקרים סירבו הנסחטים לשתף פעולה עם המשטרה. עוד הדגיש מפקד המחוז, כי השימוש בכלים טכנולוגיים וחיזוק היחידה הכולל גם את העברתה למבנה ראוי דרומית לנתיבות הוא הכרחי ו"אנו תקווה שבזמן הקרוב יצא לפועל".

מפכ"ל המשטרה סיכם את הביקור ואמר, כי "למחוז דרום הישגים משמעותיים במיגור פשיעת הרחוב והיעד המרכזי של הימ"ר הוא הטיפול במסה קריטית של הפשיעה החמורה ועליה יש להמשיך ולתת דגש".

"יחידת מגן היא יחידה אסטרטגית שהביאה להישגים מצוינים מיום הקמתה ועליה לגדול ולהתפתח עם השנים", הוסיף כהן.