נערכים לשפעת העונתית
נערכים לשפעת העונתית

בקופות החולים החלו השבוע במבצע חיסונים נגד שפעת החורף העונתית לקבוצות הסיכון באוכלוסיה, ומצפים גם להגעתם של החיסונים נגד שפעת החזירים בחודש הבא.

אתי גורן, האחות הראשית של מכבי שירותי בריאות, האחראית על מערך החיסונים בקופה אמרה לערוץ 7 כי החיסונים כרגע הם רק לשפעת העונתית וכי יש תקווה החיסונים לשפעת החזירים יגיעו לארץ בקרוב מאוד "אנחנו מזמנים לחיסונים של השפעת העונתית רק אנשים שנמצאים בקבוצות סיכון, אנשים עד גיל 50, או כאלה שחולים במחלות כרוניות כמו סוכרת או מחלות לב ומחלות מטבוליות אחרות ונשים בהריון בכל גיל, גם אנשים שעובדים עם חולים מוזמנים לבוא לקבל חיסונים לשפעת החורף העונתית, החיסונים ניתנים בכל הסניפים ואינם עולים כסף, כך גם בשאר הקופות".

לדבריה אין קשר בין החיסון לשפעת העונתית לבין החיסונים של שפעת החזירים שיגיעו לארץ בעוד חודש "קבלנו מידע לא לגמרי ברור על התאריך שבו יגיעו החיסונים של שפעת החזירים לארץ, ככל הנראה זה יקרה במהלך החודשים אוקטובר-נובמבר ואנחנו נמצאים כל הזמן בקשר הדוק עם משרד הבריאות שיעדכן אותנו, לדעתי החיסונים שיגיעו אז יוכלו לתת מענה מצוין".

עוד ציינה כי החיסונים לשפעת החזירים יינתנו לקבוצות סיכון שונות מאלו המקבלות את החיסונים לשפעת העונתית "בשפעת החזירים קבוצות הסיכון אם דווקא אנשים צעירים שיש להם מחלות כרוניות שהם נמצאים בסיכון גבוה יותר, כמו גם אנשים שעובדים עם חולים ואוכלוסיות בסיכון שגם הם יוזמנו לקבל את החיסונים, גם נשים בהריון נמצאות בסיכון וגם הן יוכלו לקבל את החיסון".

לקראת יום הכיפורים קראה גורן לחולים כרוניים להתייעץ עם גורמים רפואיים בקשר לצום "קשישים או חולים כרוניים חייבים להתייעץ עם הרופא המטפל כדי שיוכלו לקבל המלצה לגבי הצום".