
נשיא המדינה, שמעון פרס, ביקר היום (ראשון) בסוכותיהם של הרב עובדיה יוסף והרבנים הראשיים לישראל, הרב מצגר והרב עמאר. בביקור המסורתי שערך הנשיא לרגל חג הסוכות נשא תפילה מיוחדת, יחד עם הרבנים לשובו במהרה של החייל החטוף גלעד שליט לביתו
בביקורו בסוכת הרב עובדיה יוסף אמר הנשיא: "אני מתפלל שגלעד שליט יבוא הביתה במהרה בימנו אמן." אמר הנשיא, "צריך לעשות מאמצים ועבודה קשה מאוד. אבל יש חילוקי דעות עם החמאס". לשאלה האם הוא התבקש לחתום על חנינה לאסירים פלסטינים – השיב הנשיא בשלילה. "התרגשתי מאוד לראות את גלעד חי ומדבר, הקלטת מהווה צעד חשוב אך הדרך עוד ארוכה. השמחה המלאה תתרחש רק כשגלעד יחזור הביתה".
הרב עובדיה הצטרף לתפילה וברך את הנשיא ואת כל בית ישראל לרגל חג הסוכות. השניים דנו בקירוב לבבות בישראל ובקידום ההבנה והסובלנות בין פלגי האוכלוסייה בישראל. הנשיא ציין כי ברכת הרב מאוד יקרה לו ולרוב העם. "טוב שיהיו יחסים טובים כאלה בין כל השכבות בעם. דתיים, חילונים, אשכנזים וספרדים.
בביקור שערך הנשיא בבית הרב עמאר, הודה הנשיא לרב על תרומתו לפסיקה החשובה המתירה תרומת אברים – "עשית מצווה גדולה, כשאישרת תרומת אברים בישראל, אני מכבד אותך על כך ובטוח כי בזכות פסיקה זו יינצלו חייהם של בני אדם רבים, אשר קודם לכן נדונו למוות", אמר הנשיא, הרב עמאר הודה לנשיא והדגיש כי בפסיקתו הוא רואה הצלת נפשות ומצווה גדולה".
בבית הרב מצגר, דנו הנשיא והרב בהלכות החג והנשיא סיפר לבאי הסוכה זכרונות ילדות מבית סבו, הרב מלצר, אשר שימש כחזן בית הכנסת בעיירה היהודית וושניבה שבפולין (היום ביילרוס).
